Stad Geel helpt dode huisdieren sneller vinden

Je vindt soms dode huisdieren op het Geels grondgebied terwijl hun baasjes nog nietsvermoedend naar hen op zoek zijn. De stad heeft een hernieuwde aanpak bedacht om dode huisdieren sneller te identificeren en zo ook de eigenaars op de hoogte te brengen.

Tot nu konden gevonden kadavers moeilijk gelinkt worden aan de eigenaar van het dier. De nieuwe procedure licht de eigenaars sneller in over hun gevonden dier.

Meld dode dieren

De stadsdiensten vinden regelmatig dode huisdieren. Bots je helaas zelf op een dier? Meld dit dan via het meldingsformulier van de stad zodat een medewerker snel ter plaatse kan komen. 

Chip je dieren

Stadsdiensten controleren altijd of het dier voorzien is van een chip. Zo kunnen de stadsdiensten de eigenaar van het dier contacteren om hen het spijtige nieuws mee te delen, en het kadaver intussen op te bergen in een koelcel.

Medewerkers nemen een foto wanneer het dier niet is gechipt. De Facebookpagina Geels Hart voor Dieren verspreidt de locatie en foto in de hoop de eigenaars te vinden. Als het dier niet meer publiek toonbaar is, verschijnt er een bericht met beschrijving en locatie op de pagina. 

Zelf op zoek naar je huisdier?

Ben je zelf op zoek naar je verloren huisdier en vrees je voor het ergste? Je bereikt Geels Hart voor Dieren ook via geelshartvoordieren@gmail.com

Gepubliceerd op vrijdag 28 juni 2019 14.19 u.