Standplaats rommelmarkt

Hebt u uw zolder opgeruimd en wilt u enkele tweedehandsspullen verkopen? Dan kan dit op onze rommelmarkt op zaterdag.

Particulieren die tweedehandsspullen willen verkopen, moeten op zaterdag om 6u30 naar de hoofdingang van de Sint-Amandskerk komen. De marktleider wijst hen een standplaats toe.

De kostprijs per standplaats is afhankelijk van het aantal gewenste meters en wordt bij voorkeur ter plaatse betaald met Bancontact:

  • €3,20 voor 12,5m² ingenomen en begonnen standplaats. 12,5m2 komt overeen met 1 parkeervak. Deze kostprijs is van toepassing voor verkopers die geen auto achter hun standplaats willen plaatsen.
  • €6,40 voor 25m² ingenomen en begonnen standplaats. 25 m2 komt overeen met 2 parkeervakken. Deze kostprijs is van toepassing voor verkopers die 1 auto achter hun standplaats willen plaatsen.
  • €9,60 voor 37,5m² ingenomen en begonnen standplaats.37,5m2 komt overeen met 3 parkeervakken. Deze kostprijs is van toepassing voor verkopers die 1 auto inclusief aanhangwagen achter hun standplaats willen plaatsen.
  • €12,80 voor 50m² ingenomen en begonnen standplaats. 50m2 komt overeen met 4 parkeervakken. Deze kostprijs is van toepassing voor verkopers die meer dan één auto achter hun standplaats willen plaatsen.

Wat betreft de standplaatsen geldt de regel dat er geen vaste standplaatsen zijn voor verkopers op de rommelmarkt. Wie op een bepaalde dag als eerste een bepaalde plaats toegewezen krijgt door de marktleider, mag deze plaats de gehele voormiddag innemen. Deze regel geldt voor de standplaatsen op de Markt, Havermarkt en Patronaatstraat.

De versmarkt, die doorgaat op parking Werft en een gedeelte van de Patronaatstraat, is voorbehouden voor ambulante handelaars met een standplaats per abonnement.