Startschot Bike2School op 17 september

Op vrijdag 17 september zal het project Bike2School officieel afgetrapt worden. Vanaf die dag kunnen 2355 leerlingen uit 14 lagere scholen virtuele munten (bucks) sparen door met de fiets, te voet of met de step naar school te gaan.

Bike2School want echte helden fietsen naar school

Bike2School stimuleert lagereschoolkinderen om met de fiets naar school te gaan door hun fietsgebruik volledig geautomatiseerd te registreren en hen te belonen met virtuele munten (bucks). Met de verzamelde bucks kunnen de leerlingen bij lokale handelaars en op de lokale kermissen een beloning kopen. Het project wil alle duurzame schoolverplaatsingen belonen wat betekent dat ook kinderen die te voet of bijvoorbeeld met de step naar school komen beloond worden.

Sta je te trappelen om deel te nemen?

Sinds begin september kunnen lagereschoolkinderen van de deelnemende scholen zich via hun school aanmelden om deel te nemen aan de actie. Vrije Basisschool De Toverboom in Bel sluit aan van zodra de nieuwbouw afgewerkt is. Tijdens de eerste schoolweek kregen de leerlingen een infobrief mee. Na aanmelding krijgt elke leerling een tag om aan de fiets of boekentas te bevestigen, een betaalkaart om met de gespaarde bucks te betalen bij de deelnemende partners én uitleg hoe je je kunt registreren op de buck-e app om te kunnen beginnen met sparen.

Fietsbeleid in stad Geel

Fietsbeleid staat hoog op de agenda van het lokaal bestuur. Bike2School vormt dan ook een perfecte aanvulling op lokale projecten rond verkeersveilige schoolomgevingen en schoolroutes en het wegwerken van de missing links in het fietsnetwerk van en naar de scholen.

Bike2School wil 40% meer duurzame schoolverplaatsingen in 14 Kempense gemeenten realiseren, met een jaarlijkse CO2-reductie van 972 ton. 84 lagere scholen nemen deel vanaf schooljaar 2021-2022. Het project wil 14 000 lagere schoolkinderen bereiken.

Dit project werd gerealiseerd met financiële steun van EFRO Vlaanderen - GTI Kempen, Vlaanderen en de provincie Antwerpen.

Gepubliceerd op dinsdag 7 september 2021 10 u.