StartUp 2440

Startup 2440 is een project in Geel om ondernemerschap bij jongeren een duwtje in de rug te geven. Het kadert in een Vlaams subsidieproject en is een partnerschap tussen Stad Geel, Thomas More Kempen, KU Leuven Campus Geel en Jeugdhuis De Vonk.


Startup 2440 organiseert allerlei events, heeft een uitgebreid aanbod waarmee je je ondernemende vaardigheden kunt aanscherpen en biedt ondersteuning bij de opstart van je eigen zaak. Hiervoor kan je terecht bij de ondernemingshubs binnen de verschillende partnerorganisaties:

  • Broeikas (Jeugdhuis De Vonk): Jeugdhuis De Vonk is de uitvalsbasis van Broeikas, een plek op het snijvlak van jong initiatief, creatief experiment en ondernemerszin. Elk idee is welkom: van geen idee, pril idee tot concreet idee. Je krijgt alle ruimte om van jouw droom een straffe onderneming te maken. Je scherpt jouw skills aan, krijgt bakken inspiratie en coaching op maat. Broeikas doet de jonge ondernemer in jou groeien! Daarnaast kan je in De Kas, de co-werkplek in Jeugdhuis De Vonk, terecht.
  • ICE Cube (Thomas More): ICE Cube staat voor ‘Innovation, Creativity & Entrepreneurship’, en is dé place to be in Thomas More. We inspireren en stimuleren studenten, docenten en partners tot meer innovatie, creativiteit en ondernemerschap, omdat we geloven dat deze future proof skills nodig zijn om een positieve impact in je job, je leven en de wereld te creëren. Van laagdrempelige events en een hele reeks vakken tot coaching voor studenten die klaar zijn om de stap naar ondernemerschap te zetten, we bieden ICE op maat van elke student aan. Zit je met vragen? Heb je een kick-ass idee? Kom op de koffie. Wij kijken ernaar uit je te ontmoeten!
  • cocoon2440 (KU Leuven): cocoon2440 is de co-working, co-creatie en ondernemerschapsruimte van de KU Leuven in Geel (Stationsstraat 24, 2440 Geel). Via dit initiatief ondersteunt en stimuleert KU Leuven ondernemerschap bij jongeren. Naast het ontplooien van ondernemende vaardigheden kan je in het atelier terecht om aan de slag te gaan met je eigen innovatief project. Een goed idee? Doe er wat mee! En kom zeker eens langs @ cocoon2440.
  • Startersloket Stad Geel: Het startersloket van Stad Geel verwelkomt alle ondernemers (in spé) met open armen, ongeacht leeftijd of ervaring. Broed je op een geweldig idee om een zaak te starten of heb je al een concreet plan? Dan kan je bij de stad terecht voor een startersgesprek. In zo’n gesprek krijg je heel wat nuttige tips en meer uitleg over wettelijke vergunningen. Nood aan gespecialiseerde hulp? Dan word je meteen naar de juiste partner doorverwezen.

Bezoek zeker eens de website van Startup 2440 en laat je inspireren!