Stormschade aangeven bij het Vlaamse rampenfonds

Voor schade die niet door een gewone brandpolis verzekerd is, kun je terecht bij het Vlaams rampenfonds, maar dan moet de Vlaamse regering het noodweer eerst als een natuurramp erkennen.

Het Vlaams rampenfonds kan een tegemoetkoming verlenen in materiële schade die werd veroorzaakt door de hevige wind van zondag 10 maart 2019. Hiervoor moet dit weerfenomeen wel eerst erkend worden als algemene ramp.

Om erkend te worden als algemene ramp hebben steden en gemeenten 30 dagen tijd om zoveel mogelijk informatie over schade te verzamelen. Op basis van deze informatie zal de Vlaamse Overheid de ramp al dan niet erkennen.

Wat moet je doen als je schade hebt geleden?

  1. Kijk na of de geleden schade niet verzekerd is door je verzekeraar. Je verzekeraar blijft het eerste aanspreekpunt. Het rampenfonds komt enkel tussen voor goederen die niet kunnen verzekerd worden in het kader van een brandpolis ‘eenvoudige risico’s.
  2. Verzamel foto’s van de schade en maak een schatting op. Het kan zeker geen kwaad om hiervoor offertes op te vragen
  3. Stuur de foto’s met beschrijving van de geleden schade en de schatting samen met uw contactgegevens door via dit formulier of breng uw gegevens binnen aan het onthaal van het stadhuis tijdens de openingsuren.
  4. Doe dit uiterlijk tegen vrijdag 5 april 2019.
Gepubliceerd op dinsdag 12 maart 2019 16.30 u.