Studenten en scholieren die met buslijnen 380 en 381 reizen mogelijk te laat op school door omleiding

Op 1 augustus startte Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de aanleg van fietspaden langs Retieseweg (N118). Aquafin legt gelijktijdig een gescheiden rioleringsstelsel aan. Om deze werken vlot uit te kunnen voeren, geldt éénrichtingsverkeer richting Geel. Lijnen 380 en 381 volgen in beide richtingen een omleiding. Hou rekening met langere rijtijden en reis bij voorkeur via Mol.

De bussen van De Lijn volgen voor de lijnen 380 en 381 in beide richtingen de omleiding via Ten Aard. Pas vanaf oktober is er meer duidelijkheid over de impact op de rijtijden. De Lijn adviseert daarom om in de maand september via Mol te reizen. 

Mogelijk te laat op school

De Lijn kan niet voorspellen hoe groot de invloed van de omleiding op de rijtijden zal zijn. Heel september evalueren ze de situatie en sturen eventueel bij vanaf oktober.

In september missen studenten hierdoor mogelijk hun overstap naar de Thomas More-pendel of komen scholieren te laat aan op school. De Geelse scholen, Thomas More en de Europese School zijn op de hoogte.

Waar vind je de juiste informatie?

Raadpleeg de website van De Lijn voor actuele informatie.

Op onderstaande pagina’s vind je meer informatie over de huidige en toekomstige omleidingen. Je ziet in de linkse kolom over welke periode het gaat, welke haltes tijdelijk wegvallen en waar je vervanghaltes vindt:

Meer informatie over de wegenwerken lees je op de webpagina over de werken.

Gepubliceerd op donderdag 25 augustus 2022 11.19 u.