Subsidie UiTPAS

Via dit formulier kan je als cultuur-, jeugd- of sportvereniging subsidies aanvragen voor UiTPAS.

Voor wie?
  • Geelse verenigingen die erkend zijn door een Geelse adviesraad (cultuurraad, jeugdraad, sportraad of seniorenraad).
  • Verenigingen die zich hebben aangesloten via UiTPAS Kempen.
Subsidiebedrag

De vereniging draagt zelf 40% van de bijdrage van elke deelnemer met een kansentarief aan een UiTPAS-activiteit. Voor het totaalbedrag dat de vereniging hiervoor op jaarbasis draagt, kunnen ze binnen dit reglement een aanvraag indienen voor een subsidie. Deze subsidie bedraagt 50% van het totaalbedrag dat de vereniging zelf gedragen heeft. De te ontvangen subsidie kan nooit hoger liggen dan de effectief bewezen kosten.

Aanvraagprocedure

Deze aanvragen moeten jaarlijks voor 1 maart ingediend worden en bevatten de UiTPAS-bijdrage van de vereniging van 1 januari tot en met 31 december van het vorige kalenderjaar. Het is dus belangrijk dat je elk kwartaaloverzicht dat je hebt ook effectief uploadt. Deze overzichten van de afrekeningen krijg je via UiTPAS zelf. Indien je deze niet meer hebt, kan je deze zelf via de uitpasbalie aanmaken of even contact opnemen met vrijetijd@geel.be.

Ten laatste 2 maanden na het afsluiten van de indienperiode wordt de subsidie uitbetaald. De uitbetaling gebeurt op het opgegeven rekeningnummer bij de aanvraag.

Het volledige subsidiereglement rond de UiTPAS kan je onderaan de pagina downloaden.