Terug spelen in de buurtspeeltuintjes vanaf 27 mei

Woensdag 27 mei opent de stad opnieuw de buurtspeeltuintjes voor kinderen tot en met 12 jaar. Op de opening van de ‘grotere’ speeltuinen, namelijk die in De Bogaard, Waaiburg en het stadspark, is het nog even wachten. Hier mogen maximum 20 kinderen tegelijkertijd spelen. De stad bekijkt nog hoe ze dit op een veilige manier kan organiseren.

Vrijdag 22 mei besliste het Federaal Overlegcomité en de experten dat buurtspeeltuinen in openlucht vanaf woensdag 27 mei terug open mogen op voorwaarde dat volwassenen die de kinderen begeleiden voldoende afstand houden. Voor grotere speeltuinen in parken gelden dezelfde regels als bij sportactiviteiten: maximaal 20 kinderen tegelijk en ook hier moeten volwassenen afstand houden. Het bezoek aan een speeltuin is voorbehouden voor kinderen tot en met 12 jaar.

Picknicken en samenscholing blijft verboden

Vanaf morgen kunnen kinderen zich terug uitleven in de Geelse buurtspeeltuintjes. Let wel op! Picknicken of afspreken met vrienden is nog steeds verboden. Het blijft belangrijk om de hygiënemaatregelen goed na te leven. Hou voldoende afstand en was je handen als je thuiskomt. Een overzicht van alle buurtspeeltuintjes in onze stad vind je hier: www.geel.be/overzicht-speelpleinen.

Opening ‘grotere’ speeltuinen

De speeltuinen in De Bogaard, Waaiburg en het stadspark behoren tot de ‘grotere’ speeltuinen. Hier mogen maximum 20 kinderen tegelijkertijd spelen. Het schepencollege beslist donderdag 28 mei wanneer en hoe deze op een veilige manier kunnen openen. Meer informatie hierover volgt vrijdag.

Gepubliceerd op dinsdag 26 mei 2020 16.55 u.