Testen op het coronavirus

Heb je symptomen, een hoogrisicocontact of een positieve zelftest? Weet je niet wanneer, hoe of waar je je moet laten testen? In dit bericht vind je een handig overzicht.

Test-, quarantaine- en isolatiebeleid vanaf 10 januari 2022

Door de exponentiële stijging van de Omicron-besmettingen worden het test-, quarantaine- en isolatiebeleid aangepast om het testsysteem te vrijwaren en de maatschappelijke impact te beheersen.

Meer info vind je op de website info-coronavirus.

Heb je vragen over de quarantaine- en isolatieregels?

Bel de advies- en hulplijn corona Zuiderkempen via 014 49 67 62. Inwoners van Geel, Laakdal, Meerhout, Herselt en Hulshout kunnen hier terecht met vragen over corona. De advies- en hulplijn is bereikbaar op weekdagen van 9 tot 17 uur en tijdens het weekend van 8 tot 18 uur.

Een handig overzicht per situatie

Een handig stappenplan per situatie: bij klachten, bij een hoogrisicocontact zonder symptomen of als je op reis gaat kun je onderaan deze websitepagina downloaden.

Testen op corona

Samen sterk tegen corona via mijncoronatest.be

Voortaan vind je via mijncoronatest.be een handige overzichtspagina, de verschillende tools zijn daar gebundeld.

Je kunt hier:

 • een vragenlijst invullen voor een testcode (bij symptomen);
 • een tescode aanvragen voor een betalende test;
 • een testlocatie vinden;
 • je testresultaten bekijken;
 • je hoogrisicocontacten doorgeven.

Heb je coronasymptomen?

 • Surf naar www.mijngezondheid.be en vul de vragenlijst in. De evaluatietool genereert een testcode indien nodig. Hiermee kun je een afspraak maken in een testcentrum of bij de apotheker.

OF

 • Bel naar de advies- en hulplijn Corona Zuiderkempen op het nummer 014 49 67 62. De medewerkers maken indien nodig een testcode aan en helpen bij het maken van een afspraak in het testcentrum.

Bij ernstige symptomen neem je best contact op met je huisarts.

Quarantainecertificaat

Als de overheid de identiteit en GSM-nummer van een hoogrisicocontact kent, of via het contact center, of via de tool waarbij index cases hun hoogrisicocontact kunnen aanmelden, krijgen zij een quarantainecertificaat toegestuurd en een sms met een code. Ze kunnen hun quarantainecertificaat desgevallend met een toegezonden code afhalen via de hieronder beschreven procedure. Al wie als hoogrisicocontact volledig gevaccineerd is, heeft geen quarantainecertificaat nodig.

Hoe krijg ik mijn quarantainecertificaat?

Een quarantainecertificaat wordt verstuurd naar het e-mailadres dat je opgaf en/of naar je eBox die je online kan raadplegen via www.myebox.be. Als je dit quarantainecertificaat niet hebt ontvangen op een van deze twee kanalen maar je hebt wel een sms met de quarantaine-code ontvangen, dan kan je het hier aanvragen met volgende gegevens:

 • je rijksregisternummer
 • de 16-cijferige code die je per sms ontvangt (de quarantaine-code)
 • je GSM-nummer
 • je e-mailadres

Als je geen sms kan ontvangen, kan je een certificaat aanvragen via je huisarts.