Naar inhoud

Praktisch

Dienst openbare werken & verkeer

Werft 20
2440 Geel

 

Maak een afspraak: 

014 56 77 77

https://afspraken.geel.be/


tel. 014 56 62 50
fax 014 56 62 39
grondgebondenzaken@geel.be

Parkeervormen

Parkeerschijf achter voorruit

Bovengronds geldt betalend parkeren en is het gebruik van de blauwe schijf verplicht van 9u tot 18u, uitgezonderd zon- en feestdagen. In de ondergrondse parking Werft geldt 24/24u - 7/7d betalend parkeren.

 

Waar parkeren?

Alle centrumparkings zijn betalend. Enkel op de stationsparking kun je nog gratis parkeren. Wie een langere tijd in het centrum wil vertoeven, parkeert best in de ondergrondse parking Centrum of op de centrumparkings Pas, Nieuwstraat, Grote Werft en Lebonstraat (oude brandweer). De parkeerduur is er onbeperkt. Op de Parking Havermarkt (zone achter St.-Amandskerk - vroegere Kleine Werft) kun je maximum 4 uur parkeren. De parkeertijd in de centrumstraten is beperkt tot maximum2 uur.

 

Volg de elektronische wegwijzers

Het stadsbestuur wil het parkeren op de grote parkings stimuleren en het verkeer in het centrum verminderen. Vanaf de drie grote toegangspoorten (Noord, komende van Ten Aard, Zuid komende van Winkelomheide en West komende van R14 t.h.v. Baantveld) tot het centrum leiden parkeerwegwijzers het verkeer naar de juiste parking. De borden geven aan of er nog vrije plaatsen zijn op de parkings Station, Centrum, Pas, Nieuwstraat, Ziekenhuis en Havermarkt.

Overzicht