Tijdelijke afsluiting overweg Schalieschuurstraat

Infrabel liet de stad weten dat de overweg van de Schalieschuurstraat zich momenteel in zeer slechte staat bevindt. Om verdere achteruitgang van de spoorweg en de bijbehorende risico's voor het treinverkeer te voorkomen, zal de overweg op nadrukkelijke vraag van Infrabel tijdelijk afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer vanaf 7 augustus 2023.
  • Gemotoriseerd verkeer
    Het gemotoriseerd verkeer in Schalieschuurstraat kan gebruik maken van de naastgelegen overwegen in Kievermont of Eksterstraat. Er worden signalisatieborden geplaatst om het gemotoriseerd verkeer te informeren dat ze niet meer langs de overweg in Schalieschuurstraat kunnen passeren. 
  • Fietsers en voetgangers
    Zij kunnen wel nog steeds gebruikmaken van de overweg.

Wanneer wordt de overweg vernieuwd?

Infrabel kan de werken aan de overweg alleen uitvoeren tijdens een weekend zonder treinverkeer, en de eerstvolgende mogelijkheid voor zo'n werkweekend is er pas in maart 2024.

Het stadsbestuur roept alle betrokken weggebruikers op om begrip te tonen voor de situatie en de naburige overwegen in Kievermont en Eksterstraat te gebruiken. De overweg in Schalieschuurstraat blijft gedurende de sluitingsperiode open en toegankelijk voor fietsers en voetgangers, zodat zij hun gebruikelijke routes kunnen blijven volgen. Zodra de vernieuwing is voltooid in maart 2024, zal de overweg weer openstaan voor alle verkeer, inclusief gemotoriseerde voertuigen.

Gepubliceerd op donderdag 3 augustus 2023 16 u.