Trage weg Engels Kamp doorgetrokken

In februari 2019 werd gestart met het verder omvormen van de oude spoorwegverbinding van het Engels Kamp tot een fiets- en wandelpad. Dit traject loopt van Nieuwland tot aan de toekomstige fietsostrade Herentals-Balen. Een deel van deze nieuwe trage weg is nu open voor fiets- en wandelverkeer.

Deze nieuwe trage weg kwam er in samenwerking met Regionaal landschap Kleine en Grote Nete. Er zijn twee delen in het traject.

  • Het eerste deel loopt van Nieuwland tot aan Buitenblokken. Dit deel is nu opengesteld als trage weg. Fietsers en voetgangers kunnen deze trage weg al gebruiken.
  • Het tweede deel start bij de oversteekplaats aan Buitenblokken en loopt tot aan de toekomstige fietsostrade die een fietsverbinding maakt tussen Balen en Herentals. Dit laatste deel van de trage weg, dat de aansluiting vormt tot de fietsostrade, blijft momenteel nog gesloten tot de fietsostrade klaar is.

In het speelbos aan het Engels Kamp is een deel van de oude spoorwegverbinding eerder al omgevormd tot fiets- en wandelpad. Net zoals in het speelbos geven strategisch geplaatste horizontale boomstammen in combinatie met voorrangsborden aan wanneer de fietser of wandelaar een oversteekplaats aan de openbare weg nadert. Ook is er ter hoogte van Buitenblokken een rustplek voorzien.

Met deze nieuwe trage weg kan elke fietser of wandelaar zich vanuit het speelbos rustig begeven richting het centrum van Geel. Zodra de fietsostrade is gerealiseerd kan de fietser ook gemakkelijk richting Herentals of Balen fietsen.

Gepubliceerd op donderdag 4 april 2019 13.41 u.