Troostplekken

Ondertussen zijn er al vijf troostplekken in onze stad.

Ferm nam tijdens het najaar van 2020 in volle coronatijd het initiatief om een troostplek in te richten, in Winkelomheide. Ter hoogte van het speelpleintje tegenover het ontmoetingscentrum (Kemeldijk 5) plantte de stad Geel meer dan 600 bloembollen.

Daarnaast is er in Winkelomheide ook een stukje privaat bos (Hollandsebaan 2) opengesteld als speelbos met ruimte voor een troostplek. In het bos staat een kapelletje met zitbankjes waar je ook in een boek een bericht kunt achterlaten.

In Oosterlo komt er een troostplek op initiatief van het buurtzorgnetwerk van Oosterlo. Je vindt de troostplek als je het paadje ‘Van Merodestraat’ naast huis Perrekes (Zammelseweg 1) neemt. Helemaal achteraan, achter huis Helena van het MPI, ligt de troostplek.

Aan het ziekenhuis, tegenover het Sociaal Huis, biedt een troostplek rust, herdenking en ontmoeting voor bewoners van woonzorgcentrum Wedbos, bezoekers van het Sociaal Huis, bezoekers en patiënten van het ziekenhuis en buurtbewoners. Achteraan het bufferbekken dat naast de personeelsparking van het ziekenhuis ligt, is er een bloemenweide aangeplant met zitbankjes.

Ferm opende onlangs ook een troostplek in Zammel ter hoogte van Grote Steenweg 131, in samenwerking met samentuinproject Samenhof.