Update werken Rauwelkoven en Groenstraat: spoorwegovergang dicht vanaf 6 mei

Vanaf 6 mei sluit Infrabel de spoorwegovergang in Rauwelkoven aan het kruispunt met de Groenstraat af om herstellingswerken aan de overweg uit te voeren.

Sinds maart legt een aannemer in de Groenstraat (tussen de spoorwegoverweg en Groenhuis) een gescheiden riolering en een eerste laag fundering aan. Tijdens de tweede fase van deze werken gaat de spoorwegovergang dicht en zal de aannemer werken aan het stuk Rauwelkoven tot aan de opritten van de Westelijke ring (R14).

Tegelijkertijd met deze fase zal Infrabel ook werken aan de spoorwegovergang in Rauwelkoven aan het kruispunt met de Groenstraat. Deze werken kunnen enkel uitgevoerd worden wanneer het treinverkeer onderbroken is. Daarom staat de startdatum van deze werken al maanden vast. 

Door de vele en hevige regenbuien van de afgelopen weken, hebben de werken van fase één vertraging opgelopen. Omdat de spoorwegovergang toch al zal sluiten door de werken van Infrabel, zal de aannemer al starten aan de voorbereidingen voor de aanleg van de gescheiden riolering in Rauwelkoven. Ondertussen werkt hij fase één in het stuk Groenstraat verder af.

Omleiding voor fietsers langs Kleinhoefpad

Voor het gemotoriseerd verkeer loopt de omleiding via de Westelijke ring (R14). Fietsers gaan van de fietsostrade af ter hoogte van het Kleinhoefpad naar Rauwelkoven om dan via de oude tunnel richting parking Leunen te fietsen om zo de eerdere omleiding te volgen via Eendenstraat naar Groenhuis. Fietsers die richting Larum en Olen fietsen kunnen dezelfde omleiding in omgekeerde richting volgen via de signalisatie.

Alle informatie over de werken vind je hier.

Gepubliceerd op donderdag 25 april 2024 8.40 u.