Vaccinatiecentra Zuiderkempen zijn er klaar voor

Na de zogenoemde dry runs (testrondes) deze week, zijn de vaccinatiecentra De Waai in Geel en De Zoerla in Zoerle-Parwijs (Westerlo) volledig klaar voor de vaccinatiecampagne. In deze twee vaccinatielocaties van de eerstelijnszone Zuiderkempen werden voor de tweede week op rij echte vaccinatierondes gesimuleerd. Het ganse vaccinatieproces werd nog eens onder de loep genomen, van temperatuurmeting tot de wachtruimte. Nu is het alleen nog wachten op de vaccins!

Getest en goedgekeurd

Voor beide centra werden 40 testpersonen, toekomstige medewerkers, verpleegkundigen en vrijwilligers, uitgenodigd om de vaccinatieprocedure te doorlopen. Er waren één arts, één farmaceutisch expert, acht verpleegkundigen, twee administratieve medewerkers en een 10-tal stewards aanwezig om het publiek vlot te laten doorstromen doorheen het vaccinatieproces. Deze keer was er ook aandacht voor de toegankelijkheid van de centra. Een persoon in een rolstoel testte het hele traject. Op enkele details na, verliepen de dry-runs zeer vlot. In De Zoerla werden zelfs al echte vaccins gezet. Een twintigtal huisartsen uit de regio kregen hun tweede spuitje.

Het is bijna zo ver

Nu alles gereed staat, is het wachten op de vaccins. Zo gauw deze er zijn, kunnen we van start gaan. Helaas loopt de levering trager dan voorzien. Volgende week verwachten we 100 vaccins per centrum. Op vrijdag 19 februari starten we dan met de vaccinatie van de zorgverleners. Ook de twee daaropvolgende weken zullen de vaccins, net zoals in alle andere vaccinatiecentra, slechts met mondjesmaat toekomen en verwachten we zo’n 100 tot 200 vaccins per centrum. We hopen dat de verdere levering van de vaccins geen roet in het eten gooit, zodat we in de loop van maart kunnen starten met de 65-plussers. Wij zijn er alvast klaar voor!

Samen kunnen we levens redden!

Meer dan 50 000 inwoners van Geel, Laakdal en Meerhout krijgen in de loop van de volgende maanden een uitnodiging in de bus voor hun vaccinatie in vaccinatiecentrum De Waai. Wij roepen al onze inwoners op om deel uit te maken van deze grootse campagne. Twijfel je nog over het laten zetten van het vaccin? Praat erover met je huisarts of apotheker en lees de informatie op www.laatjevaccineren.be.

Hoe alles precies in zijn werk gaat en wie wanneer aan de beurt is, lees je in de brochure 'Je vaccinatie stap voor stap' die je binnenkort in de brievenbus vindt.

Gepubliceerd op vrijdag 12 februari 2021 17.13 u.