Vaccinaties ook gestart in Geelse woonzorgcentra

Heel wat bewoners en personeelsleden van Geelse woonzorgcentra zullen eind deze week hun eerste spuitje met het coronavaccin gekregen hebben. Hiermee is ook in Geel de eerste stap gezet om onze inwoners te beschermen tegen het coronavirus. Vaccinatie is onze belangrijkste troef om de COVID-19-pandemie achter ons te laten.

Terug gewoon met vrienden je verjaardag vieren, je (groot)ouders knuffelen, op café of restaurant gaan, of naar een concert of het voetbalstadion. Vaccinatie kan ermee voor zorgen dat we stukje bij beetje weer ons oude leven kunnen oppikken. De overheid koos voor een vaccinatiestrategie waarbij de meest kwetsbare mensen eerst aan de beurt komen om zo het sterftecijfer terug te dringen en druk op de zorg zo snel mogelijk te verminderen. Dit betekent dat bewoners en medewerkers van woonzorgcentra eerst worden gevaccineerd.

Geelse woonzorgcentra 

Op dinsdag 12 januari ging de vaccinatiecampagne in de Geelse woonzorgcentra van start. De bewoners en personeelsleden van woonzorgcentrum Laarsveld kregen als eerste het coronavaccin toegediend. De andere woonzorgcentra zijn aan de beurt op:

  • 13 januari (Wedbos, Klein Veldekens en Zusterhof)
  • 14 januari (Onze-Lieve-Vrouw)
  • 20 januari (Huis Perrekes)

Verdere planning vaccinaties

In februari zijn zorgverleners in ziekenhuizen en collectieve zorgvoorzieningen aan de beurt. Vanaf maart zullen de vaccinatiecentra in heel Vlaanderen ervoor zorgen dat iedereen, in de volgorde die vooraf is bepaald, snel zijn vaccin dicht in zijn buurt kan krijgen. Geel maakt zich samen met de 5 andere gemeenten uit de Eerstelijnszone Zuiderkempen (Herselt, Hulshout, Geel, Laakdal, Meerhout, Westerlo) klaar voor de start van de grote vaccinatiecampagne. Eind deze week volgt meer informatie over de locatie van het vaccinatiecentrum voor onze Eerstelijnszone. Het volledige vaccinatieschema voor België vind je in dit nieuwsbericht.

Gepubliceerd op woensdag 13 januari 2021 16.50 u.