Openbaar onderzoek RUP Vallei van de Kleine Nete en Aa

De Vlaamse Regering keurde op 15 maart 2019 een nota goed voor de opmaak van een gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) voor de vallei van de rivieren de Kleine Nete en Aa.

Het plan omvat de open ruimte in en rond de vallei van de Kleine Nete tussen de N19 in Kasterlee en Geel en de kern van Grobbendonk en ligt op grondgebied van zeven gemeenten: Grobbendonk, Vorselaar, Lille, Herentals, Kasterlee, Geel en Olen. Met dit plan zet de Vlaamse overheid belangrijke stappen vooruit in de ontwikkeling van een klimaatrobuust valleisysteem.

Het Vlaamse Departement Omgeving organiseert van 30 april tot 28 juni 2019 een openbaar onderzoek. Je kunt de start- en procesnota inkijken via www.omgevingvlaanderen.be/grup, op de infomarkten of in het stadhuis. Kom je naar het stadhuis, maak dan een afspraak via de knop 'Maak een afspraak' onderaan deze pagina of 014 56 77 77.

Tot 28 juni 2019 kun je schriftelijk opmerkingen formuleren op de start- en procesnota door digitaal te reageren via www.omgevingvlaanderen.be/grup, een brief af te geven tegen ontvangstbewijs in het stadhuis of een aangetekende brief te sturen naar Departement Omgeving, Afdeling Gebiedsontwikkeling, Omgevingsplanning en -projecten, Koning Albert II-laan 20 bus 7, 1000 Brussel.

Op vier infomarkten, die je doorlopend tussen 17 en 20 uur kunt bezoeken, vind je info en kun je suggesties doen:

  • dinsdag 4 juni: Zaal ’t Hof (Grote Markt 41, Herentals)
  • donderdag 6 juni: Ontmoetingscentrum De Vrede (Lichtaartseweg 131, Sint-Jozef-Olen)
  • woensdag 12 juni: Gemeenschapscentrum De Volle Vaart (Vaartkom 6, Grobbendonk)
  • donderdag 13 juni: Ontmoetingscentrum Lichtaart (Schoolstraat 31, Lichtaart)

meer info: www.omgevingvlaanderen.be/grup

Maak een afspraak

Gepubliceerd op donderdag 18 april 2019 10.33 u.