Veertien speelstraten tijdens de zomervakantie

Deze zomer worden er in Geel 14 speelstraten georganiseerd. Een speelstraat geeft buren de kans om bij te praten, samen iets te drinken en elkaar beter te leren kennen. Bovenal krijgen kinderen vrij spel: voor één keer moeten ze geen rekening houden met het verkeer tijdens het spelen.

Speelstraten voldoen aan een aantal voorwaarden. Minstens 80% van de bewoners geven hun akkoord voor het afsluiten van de straat voor het verkeer. Enkel straten waar de snelheid beperkt is tot 50 km per uur komen in aanmerking. Vrijwillige meters en peters staan in voor de organisatie.

Verkeersvrij

Wanneer je een afsluiting van een speelstraat tegenkomt, mag je hier niet inrijden met de auto, bromfiets of moto (uitgezonderd de bewoners zelf). Doe je dat wel, dan bega je een verkeersovertreding. Met de fiets mag je wel door een speelstraat rijden, maar hou er dan rekening mee dat de spelende kinderen voorrang hebben. Spelen staat centraal!

Overzicht speelstraten

Er zijn speelstraten in de verschillende deeldorpen en op verschillende momenten. Een overzicht van de speelstraten in juli en augustus vind je via de knop hieronder.

Overzicht speelstraten

Gepubliceerd op maandag 17 juni 2019 10.31 u.

Tijdelijke verkeersreglementen en politieverordeningen