Vernieuwd sportcomplex Axion zoekt uitbaters voor cafetaria en fitnesszaak

Sporthal Axion kreeg een grondige renovatie. Met een tweede grote sporthal, een vechtsportzaal, danszaal en extra polyvalente ruimtes vormt Axion de thuisbasis voor heel wat Geelse verenigingen en studenten. Individuele sporters kunnen er terecht voor een partijtje squash en binnenkort hopelijk ook voor een rondje fitness, want de stad zoekt nog een uitbater voor een fitnesszaak én een uitbater voor de gloednieuwe cafetaria.

Jaarlijks krijgt Axion meer dan 128 000 bezoekers over de vloer. Verenigingen, scholen, individuele sporters en ook studenten aan Campus Thomas More, gelegen naast het sportcomplex, maken regelmatig gebruik van de sportinfrastructuur. Een ideale locatie dus om te starten met een horeca- of fitnesszaak! Geïnteresseerden kunnen zich kandidaat stellen tot en met 31 januari 2023.

Een drankje na het sporten

‘Zowel de supporters als de sporters wachten op de opening van de cafetaria’, zegt Nadine Laeremans, schepen van sport. ‘Ze blijven na de training of match graag even napraten en iets drinken. We hopen snel een uitbater te vinden.’ De nieuwe cafetaria heeft volgens de stad heel wat troeven. In het complex staan trainingen en wedstrijden gepland van 31 sportverenigingen. Buiten aan de sporthal grenzen buitensportterreinen van Thomas More Hogeschool: een openbaar calisthenics fitness park, een voetbal- en basketbalveld, drie petanqueterreinen en twee beachvolleybalvelden. Naast de sporthal ligt een drukbezocht fietsknooppunt. Bovendien heeft de horecazaak een ruim en zonnig terras. De perfecte stopplaats tijdens een fietsritje of voor een drankje na het sporten.

Fitnesszaak voor studenten en inwoners

Daarnaast zoekt stad Geel nog een uitbater voor de fitnesszaak. De fitnessruimte kwam er op vraag van Thomas More. De zaak is dan ook toegankelijk vanaf hun terreinen. Meer dan 6000 studenten volgen les aan de campus. Dit biedt heel wat mogelijkheden voor de toekomstige uitbater. Uiteraard zijn ook de Geelse inwoners welkom.

Stad gaat in overleg met kandidaten

Eerder dit jaar ging de stad al eens op zoek naar een uitbater voor de fitness- en horecazaak, maar vond geen kandidaat. De stad paste ondertussen de procedure aan. De concessie werd gesplitst in twee aparte concessies: één voor de horecazaak en één voor de fitnesszaak. Kandidaten kunnen inschrijven voor één of voor beide concessies. Voor de uitbating van de horecazaak kunnen nu ook brouwerijen zich kandidaat stellen. De stad zal in overleg gaan met de kandidaten over de voorwaarden van de concessie. Uitbaters staan zelf in voor de inrichting van de lege ruimtes, maar de duurtijd, de financiële voorwaarden en de risicoverdeling tussen de partijen worden in samenspraak met de kandidaten vastgelegd.

Interesse? Je kandidatuur indienen kan tot en met 31 januari 2023. Meer informatie over de procedures vind je op www.geel.be/concessies-axion.

Gepubliceerd op dinsdag 22 november 2022 12.22 u.