Werken op E313 tussen Geel-West en Geel-Oost en in Herentals-Oost

De E313 tussen de op- en afrittencomplexen van Geel-West (nr. 23) en Geel-Oost (nr. 24) krijgt een nieuw wegdek in de rijrichting Hasselt. Tegelijk vervangt het Agentschap Wegen en Verkeer de brugvoegen van de E313 op het complex Geel-Oost. De op- en afrit in Herentals-Oost richting Hasselt is afgesloten door de plaatsing van geluidsschermen.
  • Van vrijdag 18 september 20 uur tot maandag 21 september 5 uur is de E313 richting Hasselt van Geel-West tot Geel-Oost afgesloten voor het verkeer door asfalteringswerken en door het vervangen van brugvoegen aan Geel-Oost. Het verkeer richting Hasselt moet in Geel-West de snelweg verlaten en via de calamiteitenroute met letter “F” naar de oprit van Geel-Oost rijden om terug de snelweg op te kunnen.
  • De op- en afrit in Herentals-Oost richting Hasselt is tot november afgesloten door de plaatsing van geluidsschermen. De omleiding om de snelweg te bereiken vanuit Olen loopt normaal via het complex Geel-West (nr. 23). Maar omdat in het weekend van 18 september (20 u.) tot 21 september (5 u.) de E313 van Geel-West tot Geel-Oost afgesloten is, zal deze omleiding verder doorlopen naar het complex Geel-Oost (nr. 24). Info over deze werken vind je op www.wegenenverkeer.be

Planning werken Geel-West tot Geel-Oost

  • Weekend 1: vrijdag 4 september 20 uur tot maandag 7 september 5 uur.
  • Weekend 2: vrijdag 18 september 20 uur tot maandag 21 september 5 uur.

Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be.

Omleiding

Het verkeer richting Hasselt moet in Geel-West de snelweg verlaten en via de calamiteitenroute met letter “F” naar de oprit van Geel-Oost rijden om terug de snelweg op te kunnen. De oprit Geel-West en de afrit Geel-Oost richting Hasselt worden afgesloten.

Voor verkeer op de E313 richting Antwerpen zal er geen hinder zijn.

Een calamiteitenroute is een lokale omleidingsroute die gebruikt wordt als een snelweg voor langere duur versperd is of afgesloten moet worden. Een calamiteitenroute is bewegwijzerd met vaste gele of oranje verkeersborden met daarop een zwarte letter. 

Gepubliceerd op donderdag 17 september 2020 7 u.