Waarschuwingen corona via BE-alert

Inschrijven op BE-alert

De corona-epidemie is een ernstige noodsituatie in ons land. Bij een noodsituatie wil Binnenlandse Zaken u graag snel verwittigen. Daarom maakt de federale overheid gebruik van BE-Alert. Dat is een systeem dat je meteen op de hoogte stelt van een noodsituatie via e-mail (momenteel). Registreer u vandaag nog op www.be-alert.be.

BE-Alert is een communicatieplatform dat u informeert bij een noodsituatie via sms, e-mail, telefoon of sociale media (Twitter, Facebook). Een grote brand, een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we u graag snel verwittigen. Daarom gebruikt onze stad BE-Alert.

BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht kan uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners snel de nodige aanbevelingen krijgen, bijvoorbeeld ramen en deuren sluiten bij een brand. Of meer concreet nu, de richtlijnen die gelden voor de coronacrisis.

Voor wie?

Voor alle inwoners van onze stad.

Procedure

Om de berichten te ontvangen, moet u zich inschrijven.

  • Surf naar www.be-alert.be/nl.
  • U kunt meerdere adressen of telefoonnummers registreren. Zo blijft u steeds op de hoogte bij een noodsituatie bij u thuis, op het werk of bij uw familie.
  • Vergeet niet uw e-mailadres toe te voegen. De berichten over de coronacrisis worden via e-mail verstuurd.

Bedrag

Inschrijven is gratis.