Week van de afvalophaler

Heb jij ook respect voor afvalophalers en recyclageparkwachters? Tijdens de Week van de afvalophaler en recyclageparkwachter, van maandag 18 tot zondag 24 november, kun je dat tonen door rond je afvalzak of -container een strik te binden. Of laat je kinderen een tekening maken.

IOK Afvalbeheer organiseert voor de vierde keer 'Week van de afvalophaler en -recyclageparkwachter', en wil zo oproepen om afval correct aan te bieden om afvalinzameling zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Respect voor de afvalophaler en -recyclageparkwachter

De job van afvalophaler en -recyclageparkwachter is erg intensief, dus het is tijd om hen in de bloemetjes te zetten. De afvalophalers en -recyclageparkwachters bedanken kan dit jaar door een strik rond je afvalzak of –bak te hangen. Of door een mooie tekening mee te nemen naar het recyclagepark of achter je raam of aan je container te hangen. Geen inspiratie voor een tekening? Je vindt hieronder twee tekeningen die je kunt afdrukken en inkleuren!

Bezorg IOK een foto van je tekening via afvalbeheer@iok.be of de Facebookpagina van IOK Afvalbeheer en wie weet komt deze in het groot op de ophaalwagens. Deel een foto van je tekening of strik met #houhetnet.

Minder fysieke belasting door correct aangeboden afval

Iedere dag zorgen 150 afvalophalers, -chauffeurs en 76 recyclageparkwachters van IOK Afvalbeheer dat de Kempenaren op een eenvoudige manier hun afval kwijt kunnen. Dat afval wordt niet altijd op een correcte manier aangeboden. “Foutief aangeboden afval zorgt voor een extra belasting voor de ophaler en verstoort ook de vlotte ophaling aan huis of de doorstroming op het recyclagepark”, zegt Paul Macken, voorzitter van Interafval en directeur IOK Afvalbeheer. “Ook je afval netjes sorteren voor je naar het recyclagepark gaat, is een kleine moeite, maar vergemakkelijkt de job van een recyclageparkwachter aanzienlijk. Bovendien verloopt ook je eigen bezoek zo stukken vlotter", luidt het.

meer info: www.iok.be.

Gepubliceerd op donderdag 7 november 2019 11.42 u.