Dr. Peetersstraat en Dr.-Sanodreef afgesloten aan kruispunt met Pas

Er zijn wegverzakkingen in het wegdek aan het kruispunt van Pas met Dr. Peetersstraat en Dr.-Sanodreef. De stad sluit de aantakkingen van beide straten op Pas nu af uit voorzorg. Eerst moet nu verder onderzocht worden hoe ernstig de wegverzakkingen zijn en hoe deze kunnen aangepakt worden.

Update 10 maart, 15 uur

Vandaag kreeg de meldkamer van de politie een melding van een bijkomende wegverzakking aan het kruispunt van Pas met Dr.-Sanodreef. Daarom wordt ook deze straat afgesloten voor het verkeer. Op dit moment is er nog geen duidelijkheid hoe het probleem zal worden aangepakt of hoelang de hinder zal duren, meer info volgt later.

Bericht 9 maart

Er stond al een baken over de wegverzakking. Een technische controle deze voormiddag wijst uit dat de wegverzakking ernstig is dus werd rioleringsmaatschappij Aquafin verwittigd. Aquafin komt zo snel mogelijk ter plaatse om dit samen te bekijken met de dienst openbare werken en verkeer. Dan zal ook bekeken worden hoe dit zo snel mogelijk kan opgelost worden.

Welke maatregelen?

  • De dienst openbare werken en verkeer laat uit voorzorg het kruispunt aan de zijde van Dr. Peetersstraat voorlopig afsluiten.
  • Aan het kruispunt van Dr. Peetersstraat met Poiel en Waaiburg zal een hek worden geplaatst zodat enkel plaatselijk verkeer nog naar dat deel van de Dr. Peetersstraat kan rijden.

Hoe lang duurt deze maatregel?

Dat hangt af van de ernst van de wegverzakking en hoe dit kan aangepakt of opgelost worden. Dit moet eerst verder worden onderzocht.

De bewoners van Dr. Peetersstraat in het deel tussen Waaiburg en Pas krijgen zo snel mogelijk een briefje om hen te verwittigen.

Gepubliceerd op maandag 9 maart 2020 13.37 u.