Werken aan proeftuin Havermarkt starten 26 februari

Op 26 februari start de aannemer met de aanleg van de proeftuin op de Havermarkt. De werken zullen in twee fasen gebeuren om Palmenmarkt niet te hinderen. Na de aanleg zal je in de proeftuin kunnen genieten van heel wat groen, gezelligheid en leven.

Op maandag 26 februari start de aannemer op het grasplein voor het Ooievaarsnest. Daar komt een bloemenweide met heel wat inheemse bloemen en planten. Enkele bomen zullen in de zomer voor verkoeling en schaduw zorgen. 

Op vrijdag 15 maart legt de aannemer de werken stil om Palmenmarkt niet te hinderen. Ook de verschillende attracties en kraampjes kunnen zonder problemen hun plaats behouden.

Eind maart hervat de aannemer de werken voor fase twee. In deze fase staat ook de ontharding gepland. De stad houdt je op de hoogte van de timing van zodra deze bekend is.

Het weer en technische problemen kunnen de planning wijzigen.

Een groen, gezellig en levendig stadscentrum

Proeftuin Havermarkt is de eerste stap richting de ontharding en vergroening van de zone Werft. De proeftuin laat inwoners ervaren hoe de zone Werft er in de toekomst uit kan zien. Een terrasje tussen de bomen, spelen in het groen of gewoon wat ‘chillen’ op het gras, op de Havermarkt kan het allemaal.

Wil je weten wat je binnenkort allemaal kunt terugvinden op de Havermarkt? Op de projectpagina staat een uitgebreid overzicht.

Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief of Whatsapp

Wilt u op de hoogte blijven van de proeftuin Havermarkt?
Schrijf u dan in op de nieuwsbrief of blijf op de hoogte via Whatsapp.

Gepubliceerd op vrijdag 23 februari 2024 10 u.