Werken Diestseweg in laatste fase: één zijde weer open

Sinds 31 juli werkt stad Geel aan het eerste hoppinpunt in Geel. Na een vertraging door de hevige regen tijdens de zomermaanden, kan de straat in één richting vanmiddag rond 16 uur opengezet worden. Zo kunnen fietsers en auto's vanaf dit weekend het centrum weer uitrijden. Wanneer de weersomstandigheden gunstig blijven volgende week zal ook de andere richting eind volgende week opengezet worden.

Update 22 september: Diestseweg is opnieuw open in twee rijrichtingen.

Vanaf vanmiddag 16 uur kun je met de auto en de fiets weer uit het centrum rijden via Diestseweg. De werken aan het hoppintpunt zijn langs die kant van de weg afgerond. Wanneer de weersomstandigheden gunstig blijven, zal ook de andere richting tegen eind volgende week opengesteld worden.

Omleiding

Voor fietsers en auto's die het centrum willen inrijden, blijft de omweg dit weekend en volgende week nog gelden.

  • Gemotoriseerd doorgaand verkeer kan de omleiding volgen via Fehrenbachstraat en Stelenseweg of via Pas naar de Westelijke Ring.
  • Fietsers worden omgeleid via de Westelijke Ring richting Mol. Het fietsverkeer mag tot aan Borgstad in beide richtingen rijden. Op deze manier bereik je de Diestseweg via Eikevelden.

Een hoppinpunt?

Een hoppinpunt is een vervoersknooppunt waar verschillende vervoersmogelijkheden samenkomen. Je parkeert er bijvoorbeeld gemakkelijk je auto of je fiets en reist verder met de bus, deelwagen of deelfiets. Stad Geel streeft ernaar een aangename omgeving te creëren voor mensen die op de bus wachten. Daarom wordt er bij de aanleg van de Hoppinpunten veel aandacht besteed aan de vergroening van de omgeving.

Gepubliceerd op vrijdag 15 september 2023 14.30 u.