Werken Gasthuisstraat: fase 1a maandag 29 april van start

Maandag 29 april start fase 1a van de weg- en rioleringswerken in de Gasthuisstraat. De nutsmaatschappijen werken in de zone van de Diestseweg tot de J.-B. Stessensstraat. Tot half juli is deze zone afgesloten voor al het doorgaand verkeer.

Vanaf 29 april start de eerste fase van de weg- en rioleringswerken in de Gasthuisstraat. De aannemer zal hierbij de nutsleiding aanpassen en vernieuwen. Tot aan het (Limburgs) bouwverlof, werkt de aannemer in de zone tussen de Diestseweg en de J.-B. Stessensstraat. In augustus staat de zone vanaf de J.-B. Stessensstraat tot aan het Laar op de planning. 

Grote impact

De werken zullen een grote impact hebben op zowel plaatselijk als doorgaand verkeer. De stad raadt daarom aan om de werfzone zoveel mogelijk te vermijden. Doorgaand verkeer kan het best via de Westelijke ring (R14) de omleiding volgen.

Moet je in het centrum zijn? Handelaars en organisaties in en rond de Gasthuisstraat blijven natuurlijk bereikbaar. Op de stedelijke website vind je een overzicht van de bereikbaarheid van de omgeving rond de Gasthuisstraat.

Ook de centrumhandelaars blijven tijdens de werken bereikbaar. Kom je met de auto naar het centrum? Rij zoveel mogelijk langs de Westelijke ring (R14) om naar de centrumparking te rijden die het dichtst bij je eindbestemming ligt.

Nieuwe inrichting: comfortabel en veiliger

Na de weg- en rioleringswerken, die eind dit jaar van start gaan, zal de Gasthuisstraat er heel anders uitzien. De weg krijgt een nieuwe inrichting met onder andere een verhoogd fietspad langs weerskanten van de weg en een aangepaste wegbreedte. Een gescheiden riolering zorgt ervoor dat hemelwater ter plaatse in de grond kan trekken en het afvalwater naar een zuiveringsinstallatie kan gaan. Zo is de straat klaar voor de klimaatverandering die al gaande is.

Bewoners informeren

Buurtbewoners ontvangen begin deze week de tweede bewonersbrief met alle relevante informatie over de bereikbaarheid van hun huizen, de huisvuilophaling, parkeergelegenheid … Ook de handelaars, organisaties en scholen in de nabije omgeving van de Gasthuisstraat krijgen van de stad nog extra informatie over de bereikbaarheid.

Blijf op de hoogte

Het weer en technische problemen kunnen de planning van de werken wijzigen. Daarom houdt de stad je op de hoogte via de projectpagina en alle stedelijke kanalen.

Gepubliceerd op dinsdag 23 april 2024 17.15 u.