Wieza - bewoonster woonzorgcentrum Wedbos

Wieza, bewoonster van woonzorgcentrum Wedbos, vertelt over haar ervaring tijdens de coronaperiode.

“Geen afscheid kunnen nemen”

“Ik woonde met mijn man in het woonzorgcentrum. Hij is ziek geworden en ik heb hem moeten afgeven. Omdat ik zelf ook ziek was, vermoedelijk door het coronavirus, moest ik in isolatie op mijn eigen kamer.

Door mijn ziekte heb ik geen afscheid kunnen nemen van mijn man. Hij ligt nu bij de begrafenisondernemer en de afscheidsviering zal pas plaatsvinden als ik helemaal hersteld ben. Ook de steun die je normaal hebt van je familie in zo’n moeilijke periode, is helemaal anders. Een knuffel geven of elkaar goed vastpakken, gaat niet. Gelukkig heb ik een hechte familie, we bellen en skypen veel. Maar het is toch anders.

Ik heb me eenzaam gevoeld. De verpleging kwam binnen met mondmasker op, handschoenen aan en scherm voor het gezicht … net marsmannetjes. Ondertussen ben ik aan de beterhand en mag ik terug naar de leefzaal om te eten.

Als de coronacrisis achter de rug is, wil ik in Kasterlee in restaurant De Watermolen nog eens gaan eten. Daar kwam mijn man graag. Dan kunnen we hem eren en heb ik iets om naar uit te kijken.”