Winkelom - ter hoogte van Seppendijk -

Website Aquafin

Update 19/4/2022: Gasleiding geraakt, tijdelijke onderbreking gastoevoer
Tijdens de werken aan de riolering is er een gasleiding geraakt. Er is geen gevaar maar om de middendrukleiding te herstellen moet Fluvius tijdelijk de gastoevoer afsluiten naar de woningen. Enkel op die manier kan de herstelling veilig verlopen. De woningen in Winkelomheide, in het gebied van de ring tot aan de Gamma, zullen gedurende een half uur geen gastoevoer hebben. We verontschuldigen ons voor het ongemak.

Op het kruispunt Winkelom (N126) & Seppendijk vond midden januari een wegverzakking plaats. Na verder onderzoek van de riolering blijkt dat een plaatselijke herstelling niet mogelijk is. Aquafin moet de rioolinspectieputten ter hoogte van het kruispunt volledig vervangen. Daarna kan de aannemer starten met het herstel van de wegenis. Deze werken duren in totaal vermoedelijk vier maanden.

Winkelom blijft de komende vier maanden afgesloten voor het verkeer van aan de Westelijke Ring (R14) tot aan het kruispunt met de Tessenderloseweg en Wildersdijk.

De volgende verkeersmaatregelen zijn van kracht:

 • Voor het doorgaand en zwaar verkeer (+3,5 ton) richting het bedrijventerrein in Winkelom is volgende omleiding voorzien:
  • Komende van de E313: neem afrit 24 en volg de wegomleidingsborden via Winkelomseheide.
  • Komende van Turnhout: volg de wegomleidingsborden via Westelijke Ring (R14) – Koning-Albertstraat – Amocolaan.
 • Plaatselijk verkeer kan via Koning-Albertstraat, Haneveld, Wilders en Wildersedijk rijden. De verkeersmaatregelen voor Seppendijk blijven ongewijzigd. De straat Seppendijk werd langs beide zijden van het kruispunt volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Bewoners kunnen via de andere zijde Seppendijk binnenrijden.
 • Voor de fietsers is er een omleiding via Winkelom (oude gedeelte) en Westelijke Ring.
 • De omleiding voor de bussen van De Lijn loopt via Diestseweg, R14 Ring, Koning-Albertstraat, Haneveld, Wilders, Wildersedijk en Tessenderloseweg. Meer informatie op www.delijn.be.

Op de hoogte blijven

 • Graag meteen op de hoogte van de laatste updates? Stuur dan een WhatsApp-bericht met B6945201 naar 0474 56 39 12. U ontvangt dan een WhatsApp-berichtje als er nieuws is met een link naar het bericht.
 • U kunt de stand van zaken ook zelf opvolgen op de website van Aquafin.
 • Bij vragen kun je elke werkdag van 8 tot 17 uur terecht bij het contactcenter van Aquafin op het nummer 03 450 45 45. Of vul het contactformulier van Aquafin in.