Woon- en energieadvies

Maak een afspraak

Voor de meeste vragen rond kwaliteitsvolle en energiezuinige woningen kunt terecht bij de websites Mijn Verbouwpremie of Mijn Verbouwlening. Wilt u de voor u meest voordelige energieleverancier vinden, kan u alvast zelf alvast de V-test doen.

Mijn VerbouwPremie

Mijn VerbouwPremie: er is voortaan nog maar één enkel loket voor Vlaamse renovatie- en energiepremies 

Klik hier om naar het online loket van Mijn VerbouwPremie te gaan.

Mijn VerbouwPremie is het nieuwe online loket van de Vlaamse overheid voor de aanvraag van premies voor renovatie en energiebesparende investeringen. Hebt u plannen om uw muren, vloer of dak te renoveren en te isoleren? Zijn uw ramen aan vervanging toe? Plaatst u nieuwe leidingen voor elektriciteit of sanitair? Of investeert u in een zonneboiler, warmtepomp of warmtepompboiler? Met één loket en een vereenvoudigde procedure is het nog makkelijker om premies te vinden en aan te vragen. 

  • Voor wie? Voor al wie investeert in een bestaande woning, bestaand appartement, appartementsgebouw of bedrijfspand. 
  • Voor wat? Er zijn premies in volgende categorieën: dakrenovatie, buitenmuurrenovatie, vloerrenovatie, renovatie van buitenschrijnwerk, binnenrenovatie, investeringen in hernieuwbare energie, en vernieuwing van elektriciteit en sanitair. Raadpleeg de voorwaarden per categorie op deze pagina . of raadpleeg de steekkaarten onderaan deze pagina.
  • Welk bedrag? Het bedrag van de premie hangt voor woningen af van het totale gezinsinkomen en de samenstelling van het gezin. Voor bedrijfspanden gaat het om een vast bedrag per m² of per installatie. 

Ontdek via de simulator op welke premies en premiebedragen u recht hebt. 

Hoe vraag ik Mijn VerbouwPremie aan?

U kunt Mijn VerbouwPremie eenvoudig aanvragen via het online loket. Klik hier om naar het online loket te gaan.

Meer informatie over het indienen van Mijn VerbouwPremie kan u via deze link terugvinden. Bekijkt u graag een stappenplan om Mijn VerbouwPremie aan te vragen? Klik hier of raadpleeg de steekkaart onderaan deze pagina.

Hebt u vragen over (het invoeren van) Mijn VerbouwPremie? Contacteer dan het Energiehuis Kempen per mail via Energiehuiskempen@iok.be, bel naar 014 56 27 88 of maak een afspraak bij het contactcentrum grondgebiedszaken.

Vergelijk je energietarief

Vergelijk de tarieven bijvoorbeeld voor gas en/of elektriciteit en maak zelf een weloverwogen keuze!

Doe de V-test  online!

Ook interessant

Vraag de renteloze Mijn VerbouwLening  tot 60.000 euro aan. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die moeten dienen om zowel de woningkwaliteit te verbeteren alsook om de energieprestaties van de woning te verbeteren. Deze lening kan aangevraagd worden voor wie in de laagste of middelste inkomensgroep van Mijn VerbouwPremie zit. Daarnaast komen ook private verhuurders en verhuurders via een sociaal verhuurkantoor in aanmerking. 

Naast Mijn VerbouwPremie zijn er nog andere premies voor renovatie én energiebesparende investeringen. Meer informatie over die premies vindt u via de Premiezoeker of op ENERGIESPAREN.BE.

Hieronder kan u twee fiches downloaden, een met een beknopte uitleg over de Mijn VerbouwPremie en een tweede over hoe u een premie op de juiste manier aanvraagt.