Wordt jouw straat een speelstraat deze zomer?

Kinderen spelen graag op straat, maar dit is vaak te gevaarlijk. Om kinderen toch deze vrijheid te geven, kun je tijdens de zomer een speelstraat organiseren. Vanaf nu kun je een aanvraag doen om in de zomer een speelstraat te organiseren. Je kunt de speelstraat online aanvragen tot 31 maart 2020.

Vanaf nu kun je een aanvraag doen om in de zomervakantie een speelstraat te organiseren in jouw straat (of een deel ervan). Samen met je buren kies je op welke dag(en) en uren de straat volledig wordt afgesloten voor het verkeer. Enkel de bewoners van de straat of mensen die er een garage hebben mogen er stapvoets doorrijden.

Wanneer?

Een speelstraat aanvragen kan ofwel voor een aaneensluitende periode van maximum 14 dagen ofwel tijdens één of twee vaste dagen per week. De uren kies je tussen 10 en 22 uur, met een maximum van 8 uur na elkaar. De kinderen genieten van de straat als extra speelruimte terwijl de volwassenen elkaar beter kunnen leren kennen bij een drankje.

Hoe aanvragen?

Lees zeker eerst op deze pagina de voorwaarden en procedure even door. Op deze webpagina vind je ook het aanvraagformulier en de infobrochure “Maak van je straat een speelstraat”. Een papieren versie van de infobrochure kun je verkrijgen aan het onthaal van het stadhuis.

Je moet je aanvraag voor een speelstraat in juli en/of augustus voor 1 april 2020 indienen.

Gepubliceerd op woensdag 12 februari 2020 10.13 u.