Zie me gaan op de Baan!

Elk jaar lanceert de Kindergemeenteraad een sensibiliseringsactie rond mobiliteit in de stad. Vorig jaar werd de actie voor het eerst gelanceerd onder de naam 'Zie me gaan op de Baan'. Om de naamsbekendheid te vergroten worden alle acties onder deze noemer verzamelt. De Kindergemeenteraad vraagt meer aandacht voor de zwakke weggebruiker en specifiek voor kinderen en jongeren in het drukke verkeer.

Raak je GSM niet aan op de Baan!

De kindergemeenteraad van 2017-2018 koos voor een actie tegen GSM-gebruik achter het stuur, "Raak je GSM niet aan op de Baan!". Ze doen een oproep naar alle bestuurders om hun GSM tijdens het rijden aan de kant te leggen. Hiervoor hebben ze GSM-doosjes ontwikkeld. In deze doosjes kan de GSM worden opgeborgen tijdens het rijden. Leerlingen van alle Geelse lagere scholen krijgen deze doosjes toegestuurd en kunnen hier zelf mee aan de slag gaan.

Deze actie werd officieel gelanceerd tijdens de fietsdag van 2 mei 2018. De afgevaardigden van de Kindergemeenteraad overhandigden de eerste GSM-doosjes plechtig aan het college van burgemeester en schepenen.

Meer info

Wil je zelf een GSM-doosje knutselen? Print het sjabloon hieronder af en bekijk ons filmpje. Kleur, plak, plooi,... kortom doe je ding ermee. Veel plezier!