Ziekenhuis Geel zoekt dringend materiaal

18 maart - Sinds enkele dagen brengen firma’s en inwoners mondmaskers en ander materiaal naar het ziekenhuis. Bedankt daarvoor! Het ziekenhuis heeft echter nog schorten, katoenen naaidraad en mondmaskers nodig.

Wil jij het ziekenhuis ook helpen? Lever dan onderstaand materiaal af in de inkomhal of contacteer hen via gwen.vos@ziekenhuisgeel.be of 014 57 72 36.

Waterafwerende schorten met lange mouwen (dringend)! Het gaat om type NEN-EN 14126 (12)

Ze komen nog maar enkele dagen toe met de voorraad schorten!

Het gaat om: schorten waterafwerend - NEN-EN 14126 (12) - schort met manchetten lange mouwen (indien niet beschikbaar, dan is een halterschort een veilig alternatief, mits goede handhygiëne).

Katoenen naaidraad

Om een eigen productie van chirurgische mondmaskers op te starten is het ziekenhuis dringend op zoek naar katoenen naaidraad. Ze bekijken momenteel ook of het mogelijk is dat jij thuis mondmaskers maakt, maar op dit moment kunnen ze daar nog niets over zeggen.

Mondmaskers (vooral FFP3)

Het ziekenhuis zoekt specifieke types van mondmaskers. Vooral het type FFP3 is hard nodig.

  • Masker chirurgisch - norm EN14683
  • Masker FFP2 - norm EN149 (niet vochtdoorlatend = type 2 R)
  • Masker FFP3 - EN 149:2001 + A1:2009 en EN 14683 (niet vochtdoorlatend = type 2 R)

Dankjewel om deze oproep zoveel mogelijk te verspreiden en dankjewel voor jullie solidariteit! Jullie steun aan de helden in de vuurlinie is essentieel in deze strijd tegen het coronavirus.

Als Ziekenhuis Geel meer materiaal dan nodig ontvangt, zullen ze materiaal bezorgen aan de andere ziekenhuizen van het Ziekenhuisnetwerk Kempen (ZNK).

Wil jij het ziekenhuis helpen met materiaal in de strijd tegen het coronavirus? Breng dan schorten, naaidraad en mondmaskers naar de inkomhal van het ziekenhuis of contacteer hen via gwen.vos@ziekenhuisgeel.be of 014 57 72 36.

Gepubliceerd op woensdag 18 maart 2020 13.49 u.