Zitdag federale overheidsdienst personen met een handicap.

Rechtstreeks bij een medewerkster van de federale overheidsdienst informatie krijgen over erkenning van uw handicap, inkomensvervangende tegemoetkoming, integratietegemoetkoming, parkeerkaart voor gehandicapten of andere tegemoetkomingen voor mensen met een beperking.

Door de Corona-crisis is deze dienstverlening tijdelijk opgeschort. Heropstart is voorzien vanaf september.

Let op! U moet op voorhand een afspraak maken. Dat doet u rechtstreeks met de medewerkster van de FOD sociale zekerheid: mevr Evi Breugelmans, tel 02 528 60 09 (tussen 13u30 en 15u30 of e-mail evi.breugelmans@minsoc.fed.be 

Voor wie?

Burgers met vragen over tegemoetkomingen en rechten op sociale voordelen die onder de federale bevoegdheid vallen.

Procedure

U kan uw vraag over bijvoorbeeld de inkomensvervangende tegemoetkoming, de integratietegemoetkoming, de parkeerkaart voor personen met een handicap en andere tegemoetkomingen voor mensen met een beperking rechtstreeks voorleggen aan een maatschappelijk werkster van de federale overheidsdienst.

Door de Corona-crisis is deze dienstverlening voorlopig opgeschort. Heropstart is voorzien vanaf september.

Let op! U moet op voorhand een afspraak maken. Dat kan alleen rechtstreeks met de medewerkster van de FOD sociale zekerheid: mevr Evi Breugelmans, tel 02 528 60 09 (tussen 13u30 en 15u30 of e-mail evi.breugelmans@minsoc.fed.be 

 

Bedrag

Deze dienstverlening is gratis.

Wat meebrengen

Eventueel medische attesten in verband met uw handicap. Informatie over het gezinsinkomen (uzelf en uw partner), over spaargelden en over onroerend goed dat werd verkocht of geschonken.

Meer info

U kan ook altijd een afspraak maken met een medewerkster van het sociaal huis voor meer informatie of om hulp te krijgen bij een aanvraag. Dit doet u best via de afsprakenlijn van stad Geel op het nummer 014 56 77 77.