Zitdag federale overheidsdienst personen met een handicap.

Rechtstreeks bij een medewerkster van de federale overheidsdienst informatie krijgen over erkenning van uw handicap, inkomensvervangende tegemoetkoming, integratietegemoetkoming, parkeerkaart voor gehandicapten of andere tegemoetkomingen voor mensen met een beperking.

Door de coronacrisis was deze dienstverlening tijdelijk opgeschort. Vanaf september gaan er opnieuw zitdagen door.

Let op! U moet op voorhand een afspraak maken. Dat doet u rechtstreeks met de medewerkster van de FOD sociale zekerheid: mevr Evi Breugelmans, tel 02 528 60 09 (tussen 13u30 en 15u30 of e-mail evi.breugelmans@minsoc.fed.be In het e-mailbericht vraagt u naar een afspraak en geeft u uw telefoonnummer en rijksregisternummer door. U wordt dan gecontacteerd om datum en uur van de afspraak door te geven.

Voor wie?

Burgers met vragen over tegemoetkomingen en rechten op sociale voordelen die onder de federale bevoegdheid vallen.

Procedure

U kan uw vraag over bijvoorbeeld de inkomensvervangende tegemoetkoming, de integratietegemoetkoming, de parkeerkaart voor personen met een handicap en andere tegemoetkomingen voor mensen met een beperking rechtstreeks voorleggen aan een maatschappelijk werkster van de federale overheidsdienst.

Deze zitdag gaat om de twee maanden door, namelijk elke eerste maandag van de oneven maanden (januari, maart, mei, ...) in de voormiddag van 10u tot 12u.

Let op! U moet op voorhand een afspraak maken. Dat kan alleen rechtstreeks met de medewerkster van de FOD sociale zekerheid: mevr. Evi Breugelmans, tel 02 528 60 09 of e-mail evi.breugelmans@minsoc.fed.be In uw e-mailbericht vraagt u een afspraak en geeft u uw telefoonnummer en rijksregisternummer door. Mevr. Breugelmans contacteert u dan om dag en uur van de afspraak door te geven.

 

Bedrag

Deze dienstverlening is gratis.

Wat meebrengen

Eventueel medische attesten in verband met uw handicap. Informatie over het gezinsinkomen (uzelf en uw partner), over spaargelden en over onroerend goed dat werd verkocht of geschonken.

Meer info

U kan altijd contact nemen met een medewerkster van het sociaal huis voor meer informatie of om hulp te krijgen bij een aanvraag.