Zorgen voor een veilig klasklimaat

Duur van de workshop

1,5 uur

Spreker

Griet Severeyns, HIVSET

Inhoud

'Ik wil niet met je spelen, want je bent bruin!' Soms kunnen kinderen hard zijn voor elkaar. Hoe kan je als leerkracht reageren op racisme? Hoe kan je ervoor zorgen dat elk kind zich kan herkennen waardoor zijn welbevinden kan groeien. In deze workshop leer je hoe je veiligheid kan creëren voor alle leerlingen in je klas. Welbevinden is de basis om te komen tot goed leren. Aandacht voor verschillen in de klas is hierbij belangrijk.

Info over de spreker

Griet Severeyns

Trekker team diversiteit, docent

Griet (1983) maakt samen met Lieve Lenaerts deel uit van team diversiteit. Ze is vormingswerker/contextueel therapeut/lector en heeft meer dan tien jaar ervaring in het werken met vluchtelingen waardoor transculturele hulpverlening geen onbekende is voor haar. Jarenlang biedt ze mensen met een migratie-achtergrond psychosociale ondersteuning op een cultuur sensitieve manier. Deze ervaring en kennis uitdragen aan andere hulpverleners is een must.

Naast het werk in het Vormingscentrum doceert ze momenteel aan AP Hogeschool richting orthopedagogie waar ze haar studenten inspireert in het omgaan met diversiteit.

Griet schreef het boek 'In je blootje voor de klas' waarbij verbinding centraal staat waarbij het welbevinden van àlle leerlingen de aandacht krijgt.

"Ik hou van vormingen waarbij je zelf methodes kan ervaren en toepast wat je daarna meeneemt naar de klas, je cliënten of je collega's. Ik zorg dan ook voor praktische tools en leg op een rustige manier alles toe met concrete voorbeelden uit de praktijk."

Te combineren met

Introductie ‘Aandacht in actie’

Werking en aanbod bibliotheek Geel met focus op de boekencollectie voor kleuters en eerste graad.

Van huiswerkbegeleiding naar leerondersteuning : Wat je als school kan doen.

Knap lastig in de klas

Anderstalige nieuwkomers op school

De positie van de vrouw in de islam binnen onze huidige samenleving

Inschrijven

Heb je een top 3 (verplicht) of top 5 gemaakt van de lezingen en workshops die je wil volgen? Ga dan naar het inschrijfformulier om je keuzes door te geven. 

Inschrijven