Zorgparkeren

Aanmeldingsformulier zorgparking

Het wordt steeds moeilijker voor zorgverstrekkers om een parkeerplaats te vinden in de buurt van hun patiënten. En dit terwijl hun tijd al zo kostbaar is. Daarom heeft de stad een reglement voor zorgparkeren uitgewerkt.

Bewoners kunnen hierdoor de parkeerplaats voor hun oprit of garage ter beschikking stellen van hulpverleners. Wie wil meewerken aan dit project, ontvangt een sticker die zichtbaar moet aangebracht worden aan de ter beschikking gestelde parkeerplaats. De sticker geeft aan dat de hulpverleners er tijdens huisbezoeken gratis mogen parkeren. Vooral in straten waar parkeerplaatsen schaars zijn, zijn deze extra plaatsen zeer welkom!

Info voor bewoners

  • Woont u in een straat waar vrije parkeerplaatsen schaars zijn? Hebt u een parkeerplaats - al dan niet privé- voor uw oprit of garage? Dan kunt u deze parkeerplaats ter beschikking stellen van zorgverstrekkers. Zij kunnen er 60 minuten parkeren.
  • Moet u toch dringend weg? Dan kunt u altijd bellen op het telefoonnummer dat op de kaart achter de voorruit van de wagen staat. De zorgverstrekker verplaatst dan zijn wagen zo snel mogelijk.

Wat te doen?

Vul het aanmeldingsformulier bovenaan deze pagina in. U krijgt nadien een sticker om buurt uw parkeerplaats/garagepoort aan te geven. Zo weten zorgverstrekkers dat ze uw parkeerplaats mogen gebruiken. Uw adres (en verder niets) wordt ook op de kaart onderaan toegevoegd zodat zorgverstrekkers op voorhand een zorgparkeerplaats in de buurt van hun patiënt kunnen vinden. 

Info voor zorgverstrekkers

  • Bent u een zorgverstrekker in de thuiszorg? Zoekt u dikwijls naar een parkeerplaats tijdens huisbezoeken? Beschikt u over een RIZIV-nummer? Gebruik dan vanaf nu een Zorgparking.
  • Een Zorgparking is een (parkeer)plaats op het openbaar domein voor een inrit of garage of een privéparking die als parkeerplaats ter beschikking wordt gesteld. Tijdens huisbezoeken mag u ze gebruiken voor de maximum duur van 60 minuten. U herkent deze parkeerplaatsen aan de speciale sticker op de garagepoort of in de buurt van de oprit. Een overzicht van de beschikbare adressen vindt u op de kaart onderaan deze pagina.
  • Het enige wat u moet doen is de medische zorgverstrekkerskaart achter uw voorruit plaatsen. Als u reeds een zorgverstrekkerskaart bezit dan moet u uw gsm-nummer noteren op deze kaart. Zo kan de bewoner u altijd bereiken en vragen om uw auto te verplaatsen.

Hebt u nog geen zorgverstrekkerskaart?

Vraag een zorgverstrekkerskaart aan en leg deze kaart achter de voorruit van uw auto tijdens huisbezoeken. 

Overzicht zorgparkings