Ik wil een zuidergekke activiteit organiseren

Zuidergekte is een vijfjaarlijks evenement van stad Geel in samenwerking met de derdewereldraad, waarbij we de Gelenaar uitdagen om zoveel mogelijk zuidergekke activiteiten te organiseren tussen 22 maart 2019 en 25 augustus 2019. Voor elke zuidergekke activiteit die u wil doen, kan u een subsidie krijgen.

Wat is een zuidergekke activiteit, vraagt u? Alle activiteiten die met wereldburgerschap te maken hebben.

Wereldburgerschap is een verbinding leggen tussen uzelf en anderen, dichtbij en ver weg. Zo bent u wereldburger als u bijvoorbeeld weet dat de wereld niet ophoudt aan de grenzen van Geel, Vlaanderen, België of Europa; als u respect en empathie toont voor mensen uit andere delen van de wereld, waar ze ook wonen; als u weet dat uw keuzes effecten hebben op het leven van anderen en andersom; als u samen wil werken aan wederzijds respect, duurzaamheid, eerlijke verdeling van rijkdommen, rechtvaardigheid, vrede en veiligheid.

 Zuidergekte, u doet toch ook mee !?

Voor wie?

Voor alle Geelse organisaties, verenigingen, individuen en scholen. Meer info?Zuidergekke gids voor verenigingen en individuen

Jeugdverenigingen die deelnemen maken kans op een wereldfuif op hun kamp. Meer info?Zuidergekke gids voor jeugdverenigingen

Scholen krijgen een gratis aanbod. Meer info? Inspiratieboekje scholen

Procedure

Vul het document aanvraagformulier in en mail het naar miek.bens@geel.be of breng de geprinte versie binnen bij dienst gelijke kansen, Diestseweg 146.

Bedrag

U kunt tot 200 euro subsidie krijgen voor uw zuidergekke activiteit. Scholen krijgen een gratis aanbod.

Meer info

  • Interesse in een samenwerking met een lid van de Derdewereldraad of van 't Origineel? Klik de link hiernaast bij "ook interessant" aan, zo ziet u onmiddellijk wat ze u te bieden hebben tijdens Zuidergekte.
  • Organiseert u een zuidergekke activiteit? Iedereen mag het weten! Deel uw nieuws en foto's met #Zuidergekte! We geven 10 drankkaarten weg voor de Kunsten- en Zuidergektemarkt van 25 augustus 2019!!
  • In de koffer "Reis rond Geel" vindt u heel wat inspiratie om zelf aan de slag te gaan rond Zuidergekte. Is die koffer toevallig in uw bezit geraakt? Maak dan een foto van uzelf met de koffer en mail die door naar gelijke.kansen@geel.be Zet de foto ook op uw Facebook, Instagram of Twitter met #zuidergekte. Zo maakt u kans op een fijne zuidergekke verrassing! Wie is de volgende die de koffer krijgt? Geef hem door aan iemand die u ook een heerlijk zuidergek inspiratiemoment toewenst!