Zuidergekte daagt Geel uit

Meer verdraagzaamheid en solidariteit binnen een diverse samenleving is een belangrijk thema voor onze stad. Daarom organiseert stad Geel elke vijf jaar ‘Zuidergekte’. Alle Gelenaars, verenigingen en organisaties kunnen een Zuidergekke activiteit organiseren.

Zoek je tijdens Zuidergekte als echte wereldburger mee naar manieren om van de wereld een betere plek te maken? Heb je zin om iets op poten te zetten? Alle Gelenaars, verenigingen en organisaties kunnen een Zuidergekke activiteit organiseren die plaatsvindt tussen 22 maart en 25 augustus 2019. Je kunt hiervoor tot 200 euro aan subsidies ontvangen. Neem contact op met dienst gelijke kansen als je iets Zuidergeks op touw wil zetten.

Op zoek naar ideeën?

Iets organiseren lijkt je een leuk plan, maar je hebt nood aan ideetjes? Snuister dan eens in de Zuidergekke inspiratiegids die je vindt op www.geel.be/zuidergekte. Er zijn veel mogelijkheden: van een bio-barbecue met lokale producten met je buren tot een Zuidergekke speelstraat met een workshop over wereldburgerschap. De leden van de derdewereldraad hebben een divers aanbod uitgewerkt voor Zuidergekte.

Deel je Zuidergekke activiteit

Organiseer je een Zuidergekke activiteit? Deel je nieuws en foto's met #Zuidergekte. Dienst gelijke kansen geeft tien drankkaarten weg voor de Zuidergektemarkt van 25 augustus.

 

Gepubliceerd op donderdag 17 januari 2019 13.33 u.