Zuurstof voor leerkrachten

Duur van de workshop

3 uur

Spreker

Laurien Tielens

Inhoud

Zelfzorg is niet hetzelfde als me-time.

Zelfzorg = je eigen behoeften (h)erkennen, benoemen, communiceren en invullen.

Me-time = kleine momentjes voor jezelf om op te laden (energiegevers).

Zelfzorg is dus vooral jezelf goed kennen en begrijpen. Wat heb ik (nu) nodig? Waar heb ik nood aan? Wat voel ik bij mezelf? Welke behoeften heb ik? Heb ik nood aan rust? Nood aan meer beweging? Nood aan creativiteit? Hoe ga ik deze behoeften invullen? Hoe ga ik deze communiceren met anderen (mijn baas, mijn partner, mijn kinderen, de kinderen in mijn klas …) ? Het is ook manieren zoeken om in verbinding te blijven met elkaar als we onder stress of druk staan.

VORMING: ZUURSTOF VOOR LEERKRACHTEN

Op het einde van de vorming 'zuurstof voor leerkrachten' ...

... weten leerkrachten hoe ze meer rust krijgen in hun hoofd

... hebben leerkrachten 5 manieren om in verbinding te blijven met de kinderen in de klas (zelfs met een vol hoofd)

... hebben leerkrachten handvaten om kinderen te ondersteunen bij grote emoties (bang, boos, verdriet)

Info over de spreker

Mijn naam is Laurien en ik geef vorming vanuit de visie Aware Parenting en Afgestemd Opvoeden aan iedereen die werkt met ouders en kinderen.

Ik ben sinds 2021 door Aletha Solter gecertificeerd om als Aware Parenting Instructor aan de slag te gaan. Hiernaast ben ik lid van het netwerk Afgestemd Opvoeden.

Samen met mijn vriend heb ik twee prachtige kinderen. Onze pleegdochter is 8 jaar en woont

sinds ze 2,5 jaar is bij ons. In juni 2020 werd onze zoon geboren (nu 2,5 jaar). Enkele jaren geleden ontdekte ik de boeken van Aletha Solter en sindsdien ben ik helemaal gebeten door Aware Parenting.

WIE BEN IK?

Vriendinnen en familie zeggen me wel eens dat ik ‘opvoeding adem’. Ik verslind boeken over opvoeden, opgroeien en hecht ouderschap. Ik lees online elk artikel dat ik kan vinden over onvoorwaardelijk ouderschap, Afgestemd Opvoeden en Aware Parenting. Ook mijn sociale media is gevuld met hoofdzakelijk accounts rond opvoeding.

Aangezien ik zelf nog heel jonge kinderen heb zit ik midden in de tropenjaren en begrijp ik dus maar al te goed ‘de struggle’ die ouders en opvoeders ervaren. Ontladend huilen, controlepatronen, broken cookies en verbindend spelen is mij niet vreemd. Ik ben er dagdagelijks zowel thuis als op het werk mee bezig.

Inschrijven

Heb je een top 3 (verplicht) of top 5 gemaakt van de lezingen en workshops die je wil volgen? Ga dan naar het inschrijfformulier om je keuzes door te geven. 

Inschrijven