Fiets zoekt eigenaar

Ben je je fiets kwijt? Dan kan het zijn dat deze in de stedelijke werkplaats gestald staat. De stad verwijdert namelijk fietsen die achtergelaten zijn op de openbare weg om straten en pleinen vrij te maken van achtergelaten en verwaarloosde fietsen. Een nieuwe databank moet ervoor zorgen dat je makkelijker jouw fiets terugvindt.

Zoek hier jouw fiets

Wanneer je jouw fiets kwijt bent en deze is gemarkeerd, zal de stad je contacteren. Niet-gemarkeerde fietsen stalt de stad voor drie maanden in de stedelijke werkplaats. Om je fiets nog op te sporen, kun je terecht op de fietsdatabank van stad Geel of op de website van gevondenfietsen.be

Mijn fiets staat tussen de gevonden fietsen, wat doe ik nu?

  • Zorg dat je eerst je gestolen fiets aangegeven hebt bij de politiezone Geel -Meerhout -Laakdal.
  • Wanneer je de fietsdiefstal aangeeft, krijg je een attest van diefstal mee. Houd dit attest goed bij. Je hebt dit nodig om te bewijzen dat het om jouw fiets gaat indien hij teruggevonden wordt.
  • Op de fietsdatabank van stad Geel of op de website van gevondenfietsen.be kun je controleren welke fietsen in Geel gevonden werden.
  • Herken je je fiets? Maak dan telefonisch (014 56 63 30) een afspraak om jouw fiets af te halen in de stedelijke werkplaats.
  • Breng je attest van diefstal mee om je fiets af te halen. Zonder dit attest krijg je de fiets niet mee. 
  • Als je een fiets komt ophalen in naam van een andere persoon, kan dit enkel met een volmacht geschreven door de eigenaar van de fiets.
Gepubliceerd op dinsdag 5 maart 2024 15 u.