-
Groenonderhoud
Geel werkt samen met inwoners, het Agentschap Wegen en Verkeer en diverse sociale tewerkstellingsbedrijven aan een propere stad.
-
Bijenplan
Geel neemt maatregelen tegen de bijensterfte.
-
Energie- en klimaatactieplan Kempen 2030
De stad Geel engageert zich om tegen 2030 de CO2-uitstoot op het grondgebied van Geel met 40 % te verminderen.
-
Kappen en rooien van bomen
Voor het kappen van bomen kunnen er verschillende reglementeringen van toepassing zijn. In de meeste gevallen hebt u een vergunning nodig.
-
Omgevingsvergunning
De omgevingsvergunning vervangt en verenigt de stedenbouwkundige vergunning, de verkavelingsvergunning, de kleinhandelsvergunning, de natuurvergunning en de milieuvergunning.
-
Omgevingsvergunning voor het wijzigen van kleine landschapselementen of vegetaties
In bepaalde gebieden zijn wijzigingen aan vegetaties of kleine landschapselementen verboden of is er een natuurvergunning nodig.
-
Strooiroutes bij sneeuwval en ijzel
Bij winterweer staan de strooidiensten van de stad paraat om uit te rijden. Ze rijden volgens een vastgelegd strooiplan om wegen en fietspaden ijzel- of sneeuwvrij te houden.
-
Subsidie zwaluwnesten
De stad Geel geeft u een premie als u de bewoonde nesten van de huiszwaluw of de boerenzwaluw in stand houdt of als u kunstnesten plaatst.
-
Actuele weersinformatie
Actuele weersinformatie over Geel van een weerstation van het Vlinder project van UGent dat in het centrum staat opgesteld.
-
Bestrijding ongedierte
Hoe gaat de stad om met eikenprocessierupsen, buxusmotten, wespen en ratten?
-
Blauwgroen Vlaanderen
Op deze site vindt u heel wat maatregelen die u kunnen inspireren om uw dak, gevel, oprit of tuin klimaatbestendig te maken.
-
Insectvriendelijk maaibeleid
De stad maait het hele jaar door plant- en insectvriendelijk. Hierdoor wordt Geel klimaatbestendiger en bieden we voedsel voor onder andere bijen, hommels en vlinders.
-
Onderhoud van grachten
Grachten vormen een open afvoersysteem voor hemelwater. Open grachten laten ook infiltratie van water in de bodem toe. Daarom is het belangrijk om grachten niet dicht te laten groeien. Eigenaars moeten de grachten aan hun perceel zelf ruimen.
-
Programmatische Aanpak Stikstof (PAS)
Op 10 maart 2023 heeft de Vlaamse Regering de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS) definitief vastgesteld. Op de website van de Vlaamse Overheid kan je alle informatie terugvinden.
-
Samen voor biodiversiteit
Samen voor biodiversiteit is een website die is opgericht door verschillende partners met veel nuttige informatie voor burgers, verenigingen, scholen die zelf aan de slag willen met het thema biodiversiteit.
-
Tegeltuintjes
In Geel mag u onder bepaalde voorwaarden een of meer stoeptegels voor uw huis weghalen om ruimte te maken voor een tegeltuintje.
-
Vlaanderen breekt uit - waarom ontharden?
Website van de Vlaamse overheid met info over waarom we moeten ontharden. Er staan ook heel wat voorbeelden op van onthardingsprojecten.
-
Zwerfdieren
Geel engageert zich voor dieren. Lees meer over het zwerfkattenbeleid, aanpak gevonden dieren en welke maatregelen je best neemt bij je eigen huisdier. Je kunt hier ook gevonden dieren melden.
Milieu, natuur en bos
