Woon- en energieloket

Op welke premies hebt u recht als u uw woning gaat (ver)bouwen en/of aanpassen? Of hebt u hulp nodig bij het indienen van Mijn VerbouwPremie of Mijn VerbouwLening? Op het woon- en energieloket in het stadhuis kunt u terecht voor al uw vragen over premies, leningen of begeleiding naar de juiste partnerorganisatie.

Het loket is open op maandag van 13.30 tot 16.30 uur en op dinsdag van 17 tot 19.30 uur. U maakt op voorhand een afspraak.

Maak een afspraak

Klik hieronder aan voor wat u precies een afspraak wil maken. U krijgt dan te zien welke documenten u hiervoor moet meebrengen. Het is heel belangrijk dat u deze documenten ook effectief meebrengt (kan ook digitaal) op het moment van uw afspraak.

U kunt een afspraak maken voor:

Woon- en energieadvies bij andere instanties

Alle Kempense steden en gemeenten bundelen hun informatie en hun ondersteuningsaanbod over wonen, energie en duurzaam bouwen of verbouwen voortaan op één overzichtelijke website: www.duurzaamwonen.be. U kunt ook bij onze partnerorganisaties terecht voor woon- en energieadvies.

Het Energiehuis

Bij het Energiehuis krijgt u een antwoord op al uw vragen rond wonen en energie(besparing), zoals:

  • hoe goed scoort mijn woning op het vlak van energiegebruik?
  • welke maatregelen zijn nodig om mijn energieverbruik te doen dalen?
  • voor welke steunmaatregelen kom ik in aanmerking?

De HUISdokter

Heeft u renovatieplannen, maar weet u niet waar te beginnen? Wilt u gaan voor een lagere energiefactuur en een hoger comfort? Of wilt u energie besparen, maar u weet niet hoe?

Dan kan de HUISdokter van het Energiehuis u met raad en daad bijstaan gedurende het hele traject, aan huis en op uw tempo. De HUISdokter kan u helpen met uw plannen voor een totaalrenovatie, maar ook als u met kleine ingrepen energie wil besparen. De hele begeleiding is volledig gratis en onafhankelijk.

Kamp C

Gaat u bouwen en bent u opzoek naar bouwadvies? Maak een (digitale) afspraak bij Kamp C het centrum van de provincie Antwerpen voor duurzaamheid en innovatie in de bouw.

't Gelijkvloers

Vergelijk de tarieven bijvoorbeeld voor gas en/of elektriciteit en maak zelf een weloverwogen keuze! Advies en/of ondersteuning nodig? Dit kan gratis, zonder afspraak iedere maandag tussen 13 en 16 uur bij ‘Koffie en p@pieren’ op ‘t Gelijkvloers (Diestseweg 144). U kunt ook digitaal een vergelijking maken door de V-test te doen.