Werken met hinder

Er vinden werken plaats aan de spoorwegovergangen aan Kievermont, Galven en Stationsstraat, fietspad Astor, in Kievermont, Gerststraat, Tarwestraat, Dr.-Van de Perrestraat, Pas en Schuttershof.

Overzicht grote weg- en rioleringswerken

Wegenwerken op kaart

Opgelet: de onderstaande werken zijn mogelijk opgeschort door het coronavirus.

Wegenwerken zijn vaak afhankelijk van het weer waardoor de timing van de werken kan wijzigen.


 • Kruispunt Tessenderloseweg / Winkelomseheide

In opdracht van Agentschap Wegen en Verkeer gaat een aannemer wegenwerken uitvoeren van 6 april tot 21 mei aan dit kruispunt. Het kruispunt is volledig afgesloten voor het verkeer. Er zijn omleidingen voorzien. Lees er meer over in dit nieuwsbericht.

 • Spoorwegovergangen Kievermont, Galven en Stationsstraat

Infrabel gaat onderhoudswerken uitvoeren aan de spoorwegovergangen in Kievermont, Galven en Stationsstraat. De werken worden 's nachts tussen 22 uur en 6 uur 's morgens uitgevoerd.

  • Kievermont: van 9 tot 11 april. De rijweg is volledig afgesloten voor alle verkeer, de omleiding loopt langs Rijn en Retieseweg.
  • Galven: van 13 tot 14 april. De rijweg is volledig afgesloten voor alle verkeer. De omleiding loopt langs Haverstraat, Logen en Retieseweg.
  • Stationsstraat: van 16 tot 17 april. De rijweg is volledig afgesloten voor alle verkeer. De omleiding loopt langs Kwakkelberg, Ring en Dr.-Van De Perrestraat.

 • Kievermont en kruispunt met Mannestraat

Van 6 tot 30 april voert een aannemer, in opdracht van stad Geel, rioleringswerken uit in Kievermont en kruispunt met Mannestraat. In Kievermont is de rijweg volledig afgesloten voor doorgaand verkeer. Plaatselijk verkeer is toegelaten tot de spooroverweg. De omleiding loopt langs Rijn en Retieseweg. In Mannestraat is enkel plaatselijk verkeer toegelaten.


 • Gerststraat

Deze werken zijn opgeschort tot, onder voorbehoud, 5 april door het coronavirus. Op donderdag 19 en vrijdag 20 maart worden de voetpaden met de nog beschikbare materialen afgewerkt. Dit betekent dat de inritten naar de woningen eveneens afgewerkt worden.

Van 24 februari tot 15 april vernieuwt een aannemer in opdracht van stad Geel de stoepen in Gerststraat. De straat is in die periode alleen toegankelijk voor plaatselijk verkeer. De voetgangers gebruiken de rijweg om voorbij de werken te gaan.


 • Tarwestraat

Van 7 februari tot 31 maart vernieuwt een aannemer in opdracht van stad Geel de stoepen in Tarwestraat. De straat is in die periode alleen toegankelijk voor plaatselijk verkeer. De voetgangers gebruiken de rijweg om voorbij de werken te gaan.


 • Dr. Van de Perrestraat 124

Tussen 10 januari en 30 november vinden werken plaats in Dr. Van de Perrestraat ter hoogte van nummer 124. Er wordt een oude woning afgebroken en daarna een nieuwbouwappartement gebouwd.

Hinder voor het verkeer: bij de afbraak en de nieuwbouw moeten fietsers en voetgangers langs een afgezonderde doorgang op de rijbaan. De rijweg is gedeeltelijk afgesloten, beurtelings verkeer is van toepassing. Er is een parkeerverbod aan de overkant. Voetgangers kunnen oversteken ter hoogte van huisnummer 110.


 • Dr. Van de Perrestraat 15 (naast ingang Lidl)

Tussen 17 januari en 30 november vinden werken plaats in Dr. Van de Perrestraat ter hoogte van nummer 15. Er wordt een oude woning afgebroken en daarna een nieuwbouwappartement gebouwd.

Hinder voor het verkeer: het voetpad en het fietspad worden ingenomen, fietsers en voetgangers moeten over de rijweg in een afgezonderde doorgang. De rijweg blijft open, de inname beperkt zich tot de parkeerstrook.


 • Pas

Deze werken zijn opgeschort door het coronavirus. Meer info op https://www.geel.be/werken-aan-kruispunt-zonneke-opgeschort-door-coronavirus.

Tussen 2 maart 2020 en ongeveer 6 april 2020: kruispunt Zonneke Pas/Waterstraat/Stelenseweg volledig afgesloten voor verkeer. 

Tussen ongeveer 6 april 2020 en bouwverlof juli 2020: Pas richting Antwerpseweg tot en met Dr.-Sanodreef/Dr.-Peetersstraat volledig afgesloten voor alle verkeer.

Buurtbewoners en geïnteresseerden kunnen zich abonneren op een nieuwsbrief over de werken op www.geel.be/pas


 • Schuttershof

Deze werken waren enkele weken opgeschort door het coronavirus maar op 6 april start de aannemer opnieuw met de werken. De aannemer zal de werken aanvatten en evalueren hoe deze lopen. De werken zullen nog niet 100% normaal kunnen lopen door de opgelegde veiligheidsmaatregelen.

Schuttershof is vanaf 17 februari afgesloten voor alle verkeer. Het gedeelte tussen Gasthuisstraat en Kollegepad blijft bereikbaar voor plaatselijk verkeer.

Buurtbewoners en geïnteresseerden kunnen zich abonneren op een nieuwsbrief over de werken op de website van Aquafin. Meer info over deze werken vind je op www.geel.be/schuttershof.


Gepubliceerd op vrijdag 3 april 2020 7 u.