Werken met hinder

Op verschillende plaatsen in Geel zijn er werken met hinder, namelijk in Breerijt, Heuvelgoor, Peperstraat, Gerststraat, Tarwestraat, Technische Schoolstraat, Klein Veldekensstraat, Dr.-Van de Perrestraat, Antwerpseweg, Pas en Schuttershof.

Overzicht grote weg- en rioleringswerken


 • Breerijt

In de week van 17 tot 21 februari zal Breerijt ter hoogte van nummer 17 twee dagen volledig afgesloten zijn voor werken in opdracht van Aquafin. Er is een omleiding voorzien langs Goorakker.


 • Eikenstraat, Drijhoek, Dr. Peeterstraat, Elsum, Tulpenstraat, Kabienstraat, Acaciastraat, Bremstraat en Gemeenteheide

In de periode van 17 februari tot en met 13 maart voert een aannemer, in opdracht van Aquafin, grondmechanische proeven uit in Eikenstraat, Drijhoek, Dr. Peeterstraat, Elsum, Tulpenstraat, Kabienstraat, Acaciastraat, Bremstraat en Gemeenteheide. De werken nemen per locatie een tweetal dagen in beslag. Er is beperkte hinder voor het verkeer. Het weer kan deze planning wijzigen.


 • Heuvelgoor

Van 17 februari tot en met 27 maart legt een aannemer, in opdracht van stad Geel, riolering aan in Heuvelgoor tussen Velodroomstraat en Heuvelgoor. Deze zone is momenteel enkel toegankelijk voor voetgangers en fietsers (gemotoriseerd verkeer is nu niet mogelijk). Tijdens de werken kunnen de bewoners in het gedeelte van de werkzone te voet en met de fiets tot aan de woningen geraken.


 • Peperstraat 7-9

Op 24 februari is de Peperstraat enkele uren afgesloten. Een kraan levert materialen die op een veilige manier over het huis getild moeten worden.


 • Gerststraat

Van 24 februari tot 15 april vernieuwt een aannemer in opdracht van stad Geel de stoepen in Gerststraat. De straat is in die periode alleen toegankelijk voor plaatselijk verkeer. De voetgangers gebruiken de rijweg om voorbij de werken te gaan.


 • Tarwestraat

Van 7 februari tot 31 maart vernieuwt een aannemer in opdracht van stad Geel de stoepen in Tarwestraat. De straat is in die periode alleen toegankelijk voor plaatselijk verkeer. De voetgangers gebruiken de rijweg om voorbij de werken te gaan.


Klein-Veldekensstraat tot aan verkaveling Astor achteraan in de straat

Van 10 tot 28 februari voert een aannemer in opdracht van Proximus werken uit in Klein-Veldekensstraat. Er wordt gewerkt aan de voetpaden aan de kant van de even huisnummers. Er is beurtelings verkeer ter hoogte van de werken en er geldt een parkeerverbod aan beide kanten van de wegen. Er is hinder voor de voetgangers.


 • Technische Schoolstraat 67 tot kruispunt met Holven 

Van 10 tot 28 februari voert een aannemer in opdracht van Proximus werken uit in Technische Schoolstraat. De werken vinden plaats in Technische Schoolstraat 67 tot het kruispunt met Holven aan de voetpaden aan de kant van de oneven huisnummers. Er is beurtelings verkeer ter hoogte van de werken en er geldt een parkeerverbod aan beide kanten van de wegen. Er is hinder voor de voetgangers.


 • Dr. Van de Perrestraat 124

Tussen 10 januari en 30 november vinden werken plaats in Dr. Van de Perrestraat ter hoogte van nummer 124. Er wordt een oude woning afgebroken en daarna een nieuwbouwappartement gebouwd.

Hinder voor het verkeer: bij de afbraak en de nieuwbouw moeten fietsers en voetgangers langs een afgezonderde doorgang op de rijbaan. De rijweg is gedeeltelijk afgesloten, beurtelings verkeer is van toepassing. Er is een parkeerverbod aan de overkant. Voetgangers kunnen oversteken ter hoogte van huisnummer 110.


 • Dr. Van de Perrestraat 15 (naast ingang Lidl)

Tussen 17 januari en 30 november vinden werken plaats in Dr. Van de Perrestraat ter hoogte van nummer 15. Er wordt een oude woning afgebroken en daarna een nieuwbouwappartement gebouwd.

Hinder voor het verkeer: het voetpad en het fietspad worden ingenomen, fietsers en voetgangers moeten over de rijweg in een afgezonderde doorgang. De rijweg blijft open, de inname beperkt zich tot de parkeerstrook.


 • Antwerpseweg

Tussen 29 januari en 4 maart voert een aannemer op Antwerpseweg (kruispunt Herentalseweg tot aan Pas) gedurende 6 dagen 14 grondmechanische proeven uit. De werken zijn weersafhankelijk dus daarom is de exacte periode niet gekend.


 • Pas

Van 17 tot 21 februari reinigt en inspecteert een aannemer de riolering op het kruispunt van Pas Dr.-Sanodreef en Dr. Peeterssstraat. Op de Dr. Peetersstraat kan er hinder zijn omdat het riooldeksel in het midden van de rijweg ligt.

Buurtbewoners en geïnteresseerden kunnen zich abonneren op een nieuwsbrief over de werken op www.geel.be/pas


 • Schuttershof

Schuttershof is vanaf 17 februari afgesloten voor alle verkeer. Het gedeelte tussen Gasthuisstraat en Kollegepad blijft bereikbaar voor plaatselijk verkeer.

Buurtbewoners en geïnteresseerden kunnen zich abonneren op een nieuwsbrief over de werken op de website van Aquafin. Meer info over deze werken vind je op www.geel.be/schuttershof.

Gepubliceerd op donderdag 20 februari 2020 7 u.