Speelpleinen

Overzicht speelpleinenSpeelpleinen op kaart

Speelpleinen

Onze stad bezit verschillende ingerichte speelterreinen. Op de grote speelpleinen kunt u gerust een tijd vertoeven. Het grootste en meest gekende speelplein is De Bogaard, gelegen aan het jeugdcentrum, Diestseweg (St. Amands). Hier vindt u speeltoestellen voor alle leeftijden, een skateterrein, een parapiste en een kinderboerderij. Ook speelplein De Waaiburg in Possonsdries (St. Amands) is een bezoekje meer dan waard, met o.a. een heus speelparcours. Een middelgroot speelplein is dat van Helleblok (Holven). In het centrum van Geel bevindt zich ook het stadspark waar sinds kort een speelconstructie voor kleine kinderen geplaatst werd.

Buurtpleinen

Onze stad heeft ook aandacht voor kleinere speelterreintjes, ingericht op maat van de buurt of de straat. Soms is er enkel een trapveldje, soms staan er enkele speeltoestellen. Een aantal pleintjes zijn al wat ouder, anderen zijn splinternieuw. Een aanrader om op ontdekking te gaan!

Een overzicht van de buurtpleintjes:

 • Zavelstraat, St.-Lambertusstraat (Bel)
 • Drijhoek, Meidoornstraat, Velleke (Elsum)
 • Brabantsblok, Holvenseheide, Leunen, Lupinenstraat, Pastoor Op de Beeckstraat, Rode Kruisstraat, St.-Barbarastraat (Holven)
 • Pastorijtuin (Larum)
 • Van Hoornestraat (Oosterlo)
 • Dr. Verwaeststraat (St.-Amands)
 • A. Preud’hommestraat, Leschot, Pastoor Dergentstraat, Scherpendries, Eikevelden (St.-Dimpna)
 • Vogelzang (Punt)
 • St. Apolloniastraat (Stelen)
 • Fazantenstraat, Mastbos, Otterstraat (Ten Aard)
 • Kemeldijk, Vroente (Winkelomheide)

Alle ingerichte speelpleintjes worden regelmatig onderhouden en op veiligheid gecontroleerd. Merkt u toch ergens een probleem, dan kunt u dit melden aan het contactcentrum grondgebonden zaken: grondgebondenzaken@geel.be of 014 56 62 50.

Speelweefsel

Onze stad wil ook meer en meer werk maken van veilige verbindingen tussen plaatsen die voor kinderen belangrijk zijn. We denken hierbij aan speelpleinen, maar ook aan lokalen van de jeugdbeweging, scholen, bibliotheek, enz. Langsheen de onderlinge paadjes of (trage) wegen worden waar mogelijk ‘passageplekjes’ ingericht. Dan wordt er een zitelement geplaatst, eventueel ook een spelelement en wat groenaanleg. Het vormt een rust- en ontmoetingsplaats voor mensen die er ‘passeren’.

In Oosterlo worden zo de meest kindvriendelijke en veilige verbindingen aangeduid met een herkenbaar paaltje. Onderweg vindt u hier en daar een speelprikkel, zoals een wilgenconstructie. Het project kwam tot stand in samenwerking met de plaatselijke instellingen Freinetschool De Steltloper, MPI Oosterlo vzw, Huis Perrekes en stad Geel. Het zogenaamde ‘kindlint Oosterlo’ sluit aan op eerdere projecten van het Kloosterpad en het Molenlaakpad. Deze laatste loopt over de avontuurlijke Kikkerweide van Natuurpunt die openstaat voor iedereen en zeker een bezoekje waard is.