Werken met hinder

Er vinden werken plaats aan Gooreind, Ganzenstraat, Dr.-Peetersstraat en Dr.-Sanodreef, Winkelomseheide, Herentalseweg, Steentjesblok/Waterstraat (verlengd), Gerststraat, Europawijk richting Mol, Dr. Van de Perrestraat, Pas, Larumseweg-Rauwelkoven, N19/R14 en Winkelomseheide.

Overzicht grote weg- en rioleringswerken

Wegenwerken op kaart

Opgelet: de onderstaande werken zijn mogelijk opgeschort door het coronavirus.

Wegenwerken zijn vaak afhankelijk van het weer waardoor de timing van de werken kan wijzigen.


 • Gooreind 40

Op 13 juli voert een aannemer werken uit ter hoogte van Gooreind 40. De werken brengen hinder met zich mee, de weg is een tijdje afgesloten tussen 13 en 18 uur.


 • Ganzenstraat

Op 15 juli voert PIDPA werken uit ter hoogte van Ganzenstraat 36. Tijdens de werken is er hinder voor het verkeer, beurtelings verkeer wordt ingevoerd.


 • Kruispunt Pas met Dr.-Peetersstraat en Dr.-Sanodreef

Donderdag 11 juni starten de nutsmaatschappijen met het verplaatsen van kabels en leidingen aan het kruispunt. Dit is een eerste fase in de herstellingswerken van de wegverzakkingen. Deze fase zal ongeveer drie weken duren. Tijdens de werken van de nutsmaatschappijen is het mogelijk dat er kortstondige onderbrekingen zullen zijn van de elektriciteit in de buurt van het kruispunt. Fluvius moet de betrokken bewoners hier zelf over informeren. Meestal gebeurt dat met een briefje in de bus.
De aannemer werkt in de bermen en maakt enkele doorsteken door de straat maar het huidige plaatselijk verkeer op Pas blijft zoals op heden mogelijk. Bewoners van de Dr.-Sanodreef blijven bereikbaar via Stelenseweg en mensen van Dr.-Peetersstraat via Waaiburg. 


 • Winkelomseheide

Op dinsdag 7 juli vinden er asfalteringswerken plaats. Tijdens de werken is er sterke hinder voor verkeer. De werken verlopen in twee fases:

 • Fase 1: werken op kant rijweg richting Geel-Oost, eenrichtingsverkeer voor verkeer van Geel-Oost naar R14
 • Fase 2: werken op kant rijweg richting R14, eenrichtingsverkeer voor verkeer van R14 naar Geel-Oost

Voor beide fases is er voor één rijrichting een omleiding voorzien via Tessenderloseweg. Fietsers blijven doorgang hebben in beide richtingen.


 • Herentalseweg 42 B

Van 1 tot en met 7 juli werkt Pidpa aan de aftakking van het waterleidingnet. Tijdens de werken is het fietspad onderbroken. Fietsers rijden over de rijweg ter hoogte van de werken.


 • N19 en R14

Van 1 tot en met 25 juli vinden er snoeiwerken plaats. Tijdens de werken is er plaatselijk hinder voor voertuigen. Dit wordt aangeduid met mobiele signalisatie.


 • Larumseweg-Rauwelkoven

Van 1 augustus tot en met 1 november legt Pidpa een nieuwe waterleiding aan in een bestaand voetpad. Er is hinder voor voetgangers, fietsers en auto's op één rijstrook. Er is beurtelings verkeer in werfzones van 50 meter. 


 • Steentjesblok - Waterstraat (verlengd)

Van 4 mei tot 9 oktober (het einde was eerst voorzien voor 31 juli) voert een aannemer, in opdracht van Pidpa, werken uit in Steentjesblok en Waterstraat. Om de waterleiding te vernieuwen, moet de firma het voetpad opbreken. Hierdoor zullen voetgangers hinder ondervinden. Op de rijweg geldt ter hoogte van de werken beurtelings verkeer.


 • Gerststraat

Van 21 april wordt de vernieuwing van de stoepen in Gerststraat hervat. De straat is alleen toegankelijk voor plaatselijk verkeer. De voetgangers gebruiken de rijweg om voorbij de werken te gaan.


 • Europawijk richting Mol

Aquafin meldt ons dat op de grens tussen Mol en Geel er verkeersborden geplaatst zijn die de toegang naar de gemeente Mol versperren vanuit de Europawijk. Deze zijn door de gemeente Mol geplaatst in de Monacolaan, Engelandlaan, Amerikalaan omwille van wegenwerken m.b.t. het opnieuw asfalteren van de Romelaan. Je kunt de Europawijk via de Amerikalaan verlaten. Hoelang deze situatie blijft is niet duidelijk.


 • Dr. Van de Perrestraat 124

Tussen 10 januari en 30 november vinden werken plaats in Dr. Van de Perrestraat ter hoogte van nummer 124. Er wordt een oude woning afgebroken en daarna een nieuwbouwappartement gebouwd.

Hinder voor het verkeer: bij de afbraak en de nieuwbouw moeten fietsers en voetgangers langs een afgezonderde doorgang op de rijbaan. De rijweg is gedeeltelijk afgesloten, beurtelings verkeer is van toepassing. Er is een parkeerverbod aan de overkant. Voetgangers kunnen oversteken ter hoogte van huisnummer 110.


 • Dr. Van de Perrestraat 15 (naast ingang Lidl)

Tussen 17 januari en 30 november vinden werken plaats in Dr. Van de Perrestraat ter hoogte van nummer 15. Er wordt een oude woning afgebroken en daarna een nieuwbouwappartement gebouwd.

Hinder voor het verkeer: het voetpad en het fietspad worden ingenomen, fietsers en voetgangers moeten over de rijweg in een afgezonderde doorgang. De rijweg blijft open, de inname beperkt zich tot de parkeerstrook.


 • Pas (verlengd)

Het kruispunt Pas / Waterstraat / Stelenseweg is afgesloten tot en met 9 juli 2020. Op vrijdagochtend 10 juli worden drie armen van het kruispunt (Pas richting Markt, Stelenseweg en Waterstraat) weer opengesteld voor verkeer.

De vierde arm, Pas richting Antwerpseweg, blijft afgesloten. Na het bouwverlof werkt de aannemer verder op dat deel van Pas van Zonneke tot en met het kruispunt met Dr.-Sanodreef en Dr.-Peetersstraat, waar ook de wegverzakkingen zullen worden hersteld. Dit deel is vermoedelijk nog afgesloten tot het einde van het jaar. 

Buurtbewoners en geïnteresseerden kunnen zich abonneren op een nieuwsbrief over de werken op www.geel.be/pas

Gepubliceerd op vrijdag 10 juli 2020 7 u.