Evenement aanvragen

Wat vraagt u aan via dit formulier?

Voor elk evenement dat, tijdelijk is en toegankelijk is voor het publiek, al dan niet tegen betaling, is een evenemententoelating nodig.

Meldingen kunnen per mail via evenementen@geel.be minstens 1 week voor datum activiteit. 

Heeft u vragen die u wil stellen nog voor u een aanvraag doet, dan kan u een mail sturen naar evenementen@geel.be 

Hoe vraagt u deze toestemming aan?

  • Vul het online aanvraagformulier in
  • Bezorg dit 3 maanden voor geplande datum van activiteit. Doet u dit niet tijdig, kunnen we niet garanderen dat je tijdig een toelating krijgt. 

Beslist u zelf uw evenement te annuleren, geef ons dan ook even een seintje via evenementen@geel.be

Tips:

Komt u in aanmerking voor een stedelijke subsidie voor de organisatie van een straat- of buurtfeest? Check de voorwaarden & doe tijdig uw aanvraag via de cultuurdienst: https://www.geel.be/subsidie-straatfeest-en-wijkfeest 

Om aanspraak te maken op een subsidie voor het gebruik van herbruikbare bekers op uw evenement, neemt u aandachtig het reglement door met de voorwaarden: https://www.geel.be/subsidie-herbruikbare-bekers 

Regelgeving

  • Zie bijgevoegde politiecodex.
  • De regelgeving verbiedt de organisatoren van evenementen (van o.a. schoolfeesten tot (grote) festivals) om vanaf 2020 nog met wegwerpbekers, blikjes of PET-flesjes te werken. Alles moet geserveerd worden in – indien mogelijk – glas, ofwel herbruikbare bekers.
    Kiest een organisator er toch voor om wegwerpbekers aan te bieden, dan moet hij deze voor 95% opnieuw inzamelen.
    Voor evenementen die vanuit de overheid worden georganiseerd, is het gebruik van wegwerpverpakkingen helemaal verboden. Meer informatie vindt u op de website van OVAM.

Politiecodex