Evenement aanvragen

Wat vraagt u aan?

Voor elk evenement dat plaatsvindt, tijdelijk is, in openlucht/gesloten ruimte/op de openbare weg, toegankelijk is voor het publiek, al dan niet tegen betaling, is een evenemententoelating nodig.

Heeft u vragen die u wil stellen nog voor u een aanvraag doet, dan kan u een mail sturen naar evenementen@geel.be 

Hoe vraagt u deze toestemming aan?

  • Vul het online aanvraagformulier in
  • Bezorg dit 3 maanden voor geplande datum van activiteit (maar ook niet langer dan 7 maanden voor datum activiteit). Doet u dit niet tijdig, kunnen we niet garanderen dat je tijdig een toelating krijgt. 

Beslist u zelf uw evenement te annuleren, geef ons dan ook even een seintje via evenementen@geel.be

Tips:

Komt u in aanmerking voor een stedelijke subsidie voor de organisatie van een straat- of buurtfeest? Doe dan tijdig uw aanvraag via de cultuurdienst: https://www.geel.be/subsidie-straatfeest-en-wijkfeest 

Om aanspraak te maken op een subsidie voor het gebruik van herbruikbare bekers op uw evenement, neemt u aandachtig het reglement door met de voorwaarden: https://www.geel.be/subsidie-herbruikbare-bekers 

Regelgeving

  • Zie bijgevoegde politiecodex.
  • De regelgeving verbiedt de organisatoren van evenementen (van o.a. schoolfeesten tot (grote) festivals) om vanaf 2020 nog met wegwerpbekers, blikjes of PET-flesjes te werken. Alles moet geserveerd worden in – indien mogelijk – glas, ofwel herbruikbare bekers.
    Kiest een organisator er toch voor om wegwerpbekers aan te bieden, dan moet hij deze voor 95% opnieuw inzamelen.
    Voor evenementen die vanuit de overheid worden georganiseerd, is het gebruik van wegwerpverpakkingen helemaal verboden. Meer informatie vindt u op de website van OVAM.

Politiecodex